Dr. Oz: Cele mai bune condimente care luptă cu răceala

Cardamomul este un ajutor de nădejde în infecţiile respiratorii, datorită uleiurilor volatile pe care le conţine. Descoperă şi alte mirodenii benefice!
Numeroase condimente din cămara ta pot să te ajute să combaţi răceala sau să-ţi îmbunătăţeşti starea atunci când aceasta te răpune. Cardamomul şi turmericul sunt câteva dintre condimentele recunoscute pentru efectele lor, dar mai sunt şi altele la care poţi apela.

1. Cardamomul


Conţine uleiuri volatile care îmbunătăţesc digestia, fertilitatea şi echilibrează nivelul zahărului în sânge. De asemenea, specialistul recomandă acest condiment împotriva răcelilor, deoarece ajută în cazul bronşitelor şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.



2. Turmericul


Turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Cercetările recente au arătat că turmericul are proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant. Consumul de turmeric are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine, încălzeşte corpul şi redă starea de bine când eşti răcită, previne apariţia cheagurilor de sânge şi accelerează procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare (fierea).
 

Presară pulbere de turmeric peste salate, în smoothie-uri sau în tocăniţele pe care le găteşti acasă. O băutură potrivită pentru vremea rece şi care te protejează de răceli este laptele vegetal cald (soia, migdale, cocos) amestecat cu o linguriţă de turmeric şi puţină miere de albine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod