Dr. Oz: Ce să mănânci înainte şi după antrenamentul la sală?

Mărul combinat cu unt de arahide constituie o gustare potrivită care îţi furnizează energie. Descoperă şi alte combinaţii recomandate de specialist!
Alimentaţia joacă un rol esenţial dacă vrei să ai energie pentru antrenamentele la sală sau în aer liber. Potrivit celebrului Dr. Oz cele mai bune combinaţii alimentare care asigură energie sunt acelea care asigură proteine de calitate, carbohidraţi complecşi şi grăsimi sănătoase. În acest fel, organimsului va avea nutrienţii necesari pentru a rezista în timpul antrenamentului.


Nu mânca mult înainte de un antrenament!


Dacă ai mâncat mai mult este de preferat să aştepti 2-3 ore până să începi antrenamentul, deoarece altfel vei fi obosită şi fără energia necesară de a termina antrenamentul. Cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci înainte de antrenament este să iei o mică gustare de 150-200 de calorii pentru a-ţi furniza energia necesară.


De asemenea, trebuie să reţii că după ce ai terminat antrenamentul trebuie să mănânci în următoarele două ore. Cea mai bună combinaţie este o masă compusă din proteine şi carbohidraţi.


Iată ce trebuie să mănânci înainte şi după un antrenament pentru a avea energie şi un corp tonifiat!

Înainte de antrenament


1. Măr cu unt de arahide

Mărul combinat cu untul de arahide/migdale/caju constituie o gustare echilibrată pe care o poţi lua înainte de antrenament, deoarece îţi va furniza energie.

Mărul conţine carbohidraţi complecşi şi fibre, la care se adaugă proteinele din untul de arahide, transformând această combinaţie în una potrivită pentru un antrenament. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod