Dr. Oz: Ce să mănânci ca să nu te mai simţi obosită. 6 alimente esenţiale

Alimentaţia dezechilibrată, stresul, lipsa somnului şi a exerciţiilor fizice sunt cele patru motive care afectează nivelul de energie al organismului. Dacă vrei să scapi de oboseală, află recomandările celebrului Dr. Oz!

Alimentaţia dezechilibrată, stresul, lipsa somnului şi a exerciţiilor fizice sunt cele patru motive care afectează nivelul de energie al organismului. Dacă vrei să scapi de oboseală, află recomandările celebrului Dr. Oz!

 

Plămânii sunt arma secretă care luptă contra oboselii, susţine Dr. Oz care explică într-o ediţie a emisiunii "The Dr. Oz Show" de ce este esenţial să inspirăm adânc. Atunci când inspirăm adânc, plămânii se oxigenează şi ne asigură energia de care avem nevoie.

 

Pe lângă acest exerciţiu de care trebuie să ţinem cont pe parcursul zilei există câteva alimente pe care trebuie să le consumi, deoarece menţin sănătatea plămânilor:

 

1. Merele

Conţin quercetină, un antioxidant puternic care protejează plămânii, deoarece ajută la regenerarea celulelor.

 

2. Ceapa

Este bogată în quercetină şi te va ajuta să-ţi păstrezi plămânii sănătoşi.

 

3. Proteine la micul dejun

Multe persoane îşi încep ziua cu un mic dejun constituit din cereale din comerţ cu surplus de zahăr amestecate în lapte. Nivelul de energie este crescut pentru următoarele 1-2 ore, însă va scădea drastic şi te vei simţi foarte obosită pe tot parcursul zilei, avertizează Dr.

Oz. Cea mai bună soluţie este să consumi proteine la micul dejun, cum ar fi ouă cu şuncă sau o băutură cu proteine (nuci şi seminţe crude, banane, frunze verzi, apă, lapte vegetal).

 

4. Mazăre uscată

Combinaţia de fibre şi proteine este ideală ca gustare între masa de prânz şi cină. Dr. Oz recomandă un pumn de mazăre uscată, deoarece nu conţine zahăr şi grăsimi, spre deosebire de chipsurile la care pofteşti uneori spre seară. Un sfert de cană de mazăre uscată conţine 3 grame de fibre şi 6 grame de proteine.

 

5. Fisticul crud

O alternativă la mazărea uscată este fisticul crud, spune Dr. Oz. Consumă un pumn de fistic crud ca gustare de după-amiază ca să înlături senzaţia de oboseală.

 

6. Seminţele de floarea soarelui crude

Extrem de bogate în vitaminele E, D, B1, B3, B5, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, fier, cupru, calciu şi fosfor, în fitosteroli (care reduc nivelul de colesterol în sânge), în fibre, proteine şi grăsimi sănătoase, seminţele de floarea-soarelului reprezintă o adevărată sursă de sănătate şi un excelent energizant. 

 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriela pe 17 Apr 2012, 12:43
    atentie la pastile

    Fetelor, faceti atentie cu pastilele de slabit! Am o prietena care a luat pastile 2 ani sa slabeasca, si acum are foarte mari probleme cu intestinele! Sanatatea inainte de toate!!!!

    1
    0

  • Raluca pe 28 Feb 2012, 15:20
    cum sa scapi de matreata

    @daniela: eu am scapat de matreata folosind samponul tratament de la gerovital cu ihtiol. Dupa o luna e vizibil mai bine. Si NO stress :) e cel mai bun tratament

    4
    0

  • daniela pe 28 Feb 2012, 08:13
    cum pot sa scap de matreata

    buna de ceva timp mia aparut matreata si ma chinui sa scap de ea si nu reusesc mati putea ajuta ma spal cu hen sol si am incercat si alte sampoane si degeaba nu am reusit

    2
    1

  • DariaMih pe 28 Feb 2012, 01:14
    Sanatatea inainte de toate

    Intr-adevar chiar de ajutor articolul. Voi urma si eu sfaturile prezentate. Eu momentan urmez o dieta fara carbohidrati, merg la Kangoo Jumps si iau pastilele slim&fit care sunt naturale. Slabesc si, cel mai important, am simt bine.

    1
    0

  • Anca pe 27 Feb 2012, 07:29
    Trebuie sa mancam sanatos

    E un articol bun si ma bucur ca gasesc aici idei de a schimba putin alimentele. Carnea ne oboseste foarte mult, fiindca e toxica, dar nu trebuie mancata mai des de 2 ori pe saptamana. Cand nu mananc carne cateva zile (ci mai mult alimente usoare) ma simt excelent!

    11
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod