Dr. Oz: 8 lucruri pe care nu le ştii despre kiwi. Descoperă la ce te ajută!

Atunci când eşti lipsită de energie, Dr. Oz îţi recomandă să mănânci un kiwi care este recunoscut pentru beneficiile sale revigorante. Află ce alte efecte bune are fructul de kiwi asupra organismului!

Atunci când eşti lipsită de energie, Dr. Oz îţi recomandă să mănânci un kiwi care este recunoscut pentru beneficiile sale revigorante. Află ce alte efecte bune are fructul de kiwi asupra organismului!

 

Nu numai cafeaua, ceaiul sau băuturile energizante te ajută să scapi de moleşeala care te pândeşte adesea după masa de prânz. Celebrul Dr. Oz recomandă fructele de kiwi ca o gustare energizantă, deoarece au un conţinut mare de vitamine şi minerale cu rol revigorant asupra organismului.

Dacă până acum nu obişnuiai să consumi kiwi, iată câteva dintre motivele care te-ar putea determina pe viitoar să-l incluzi în alimentaţia ta zilnică:

1.

Are multă vitamina C
Fructele de kiwi conţin de două ori mai multă vitamina C decât portocalele.

2. Are mult potasiu
Dr. Oz recomandă fructele de kiwi şi datorită conţintului foarte ridicat de potasiu. Chiar dacă bananele sunt recunoscute pentru cantitatea mare de potasiu, trebuie să ştii că fructele de kiwi au cu mult mai mult potasiu.

3. Uşurează digestia
Kiwi conţine enzime digestive care favorizează digestia. Potrivit specialiştilor, kiwi şi ananasul proaspăt sunt singurele fructe care pot sa fie consumate imediat după o masă, deoarece au ingrediente care ajută în procesul de digestie.


4. Are multe fibre
Potrivit cercetărilor realizate de-alungul timpului s-a demonstrat că fructul de kiwi conţine la fel de multe fibre precum un bol cu fulgi de ovăz. Datorită acestui beneficiu, kiwi stabilizează glicemia şi menţine un nivel ridicat de energie.

5. Este bogat în acid folic
Acidul folic este esenţial pentru organism, deoarece cu ajutorul lui produce globulele roşii ale sângelui.

6. Este plin de antioxidanţi
Acestea protejează ADN-ul de acţiunea nocivă a toxinelor. De asemenea, luteina care se regăseşte din plin în kiwi este recunoscută pentru efectul protector asupra ochilor, prevenind dezvoltarea degenerescenţei maculare.


7. Conţine cele mai puţine pesticide comparativ cu alte fructe
Dr. Oz spune că poţi aă alegi orice sortiment de kiwi, chiar dacă nu este organic, deoarece aceste fructe sunt printre cele mai curate de pesticide.

8. Are puţine calorii
Dr. Oz recomandă să mănânci zilnic 2 fructe de kiwi care nu au mai mult de 100 de calorii.


Trucuri ca să incluzi kiwi în alimentaţia ta

  • Pune felii de kiwi peste cerealele integrale pe care le consumi la micul dejun;
  • Mănâncă felii de kiwi cu un pumn de migdale ca o gustare între mesele principale;
  • Pune peste salata de crudităţi câteva felii de kiwi. Datorită conţinutului ridicat în vitamina C, kiwi va favoriza absorbţia fierului din verdeţuri;
  • Prepară o salsa de kiwi amestecându-l cu ananas, pătrunjel şi ceapă roşie.
    Dr. Oz recomandă să pui salsa peste o bucată de peşte sau pui la grătar;
  • Fă îngheţată de kiwi, amestecând în robotul de bucătărie mai multe fructe de kiwi pe care să le pui în forme pentru îngheţată pe băţ şi să le laşi la congelator. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod