Dr. Oz: 8 alimente care îţi menţin creierul tânăr. Hrăneşte-l bine!

Vârsta la care îşi pot face apariţia bolile de memorie a scăzut drastic de la 70 de ani la 45 de ani, arată un studiu realizat de Fundaţia Ana Aslan International. Află de la celebrul Dr. Oz cum să-ţi protejezi creierul de îmbătrânirea prematură!

O depresie netratată timp de 6 luni duce la o boală de memorie. Statisticile arată că una din două persoane cu depresii netratate dezvoltă, ulterior, o boală de memorie. Ca să eviţi acest risc trebuie să înveţi să controlezi eficient situaţiile stresante, să îţi acorzi momente de relaxare, să ai un somn odihnitor noaptea şi, nu în ultimul rând, să introduci în alimentaţia ta câteva alimente care te vor ajuta să-ţi menţii creierul mereu tânăr.

Numeroase studii au demonstrat faptul că o dietă bogată în antioxidanţi din fructe şi legume proaspete, în acizi omega 3 din peşte şi nuci, precum şi în cereale integrale este cheia pentru a menţine sănătatea creierului şi de a-l feri de degradare.
În primul rând, acest tip de dietă te va păzi de diabet, pe care foarte multe cercetări îl etichetează ca printre cei mai importanţi factori de risc pentru apariţia maladiei Alzheimer.


Iată ce alimente recomandă Dr. Oz pentru a ne proteja creierul de îmbătrânire:

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DariaMih pe 12 Feb 2012, 18:17
    Un articol chiar util

    Este foarte important sa ne gandim la sanatatea creierului inainte de a incepe sa ne infometam pentru a ajunge la silueta dorita. Eu am ales sa merg la nutritionist inainte de a incepe cura de slabire si bine am facut. Acum urmez o dieta personalizata, aiu pastilele slim&fit si merg la fitness. Slabesc si sunt plina de energie zilnic.:)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod