Dr. Oz: 6 surse surprinzătoare de proteine. Nu te-ai fi aşteptat!

Avocado este untul oferit de Mama Natură, cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, numai grăsimi bune şi proteine de calitate
Proteinele nu se găsesc doar în carne, ouă şi lactate. Există o mulţime de alte legume, nuci, seminţe care au un conţinut la fel de important de proteine. Important este să le cunoşti şi să profiţi de beneficiile lor, astfel încât să nu exagerezi cu consumul proteinelor de origine animală care creează o acidoză în organism şi îngreunează foarte mult digestia.

Potrivit expertului, avem nevoie de 50 de grame de proteine pe zi. Acestea ne ajută să fim mai energici, să rezistăm mai uşor în faţa tentaţiilor culinare de tot felul şi să ardem grăsimile în plus.


Iată care sunt cele mai surprinzătoare surse de proteine pe care le recomandă celebrul Dr. Oz:

1. Avocado


Untul oferit de Mama Natură, după cum îl numeşte Dr. Oz este unul dintre cele mai importante surse de antioxidanţi, grăsimi bune, dar şi proteine. Fructele de avocado pot să înlocuiască untul din lapte de vacă, aducând numai grăsimi benefice pentru sănătatea ta. Potrivit expertului, o cană cu avocado conţine 4 grame de proteine. Îl poţi folosi în salate, la dressing-uri, smootjies, sandvişuri sau prăjituri.



2. Năut


În doar o jumătate de cană cu năut se regăsesc mai mult de 7 grame de proteine. Poţti să-l foloseşti în tocăniţe, ciorbe, pateuri, supe-cremă, dar şi salate. Pentru orice reţetă cu fasole uscată poţi să diversifici şi să o înlocuieşti cu năutul.


3. Seminţele de cânepă


Au un conţinut foarte mare de proteine şi grăsimi bune. Potrivit expertului, 30 de grame de seminţe de cânepă conţin 6 grame de proteine, aproape la fel de mult precum un ou, susţine Dr. Oz. Le poţi presăra peste cereale, salate, supe, mâncăruri, smoothie-uri sau să faci lapte amestecându-le în blender cu apă şi puţină sare de mare.


4. Mazărea verde


O cană cu mazăre verde conţine 8 grame de proteine. De asemenea, vei adăuga şi doza zilnică de vitamina C care este recomandată.
Nici fibrele nu lipsesc din mazăre, lucru care va ajuta digestia şi vei arde mai uşor grăsimile.


5. Seminţele de dovleac crude


Sunt bogate în grăsimi bune, dar şi proteine. Potrivit expertului, 30 de grame de seminţe de dovleac aduc 9 grame de proteine. Nu ai niciun motiv să nu le incluzi în dietă, cu atât mai mult cu cât au şi rolul de a preveni formarea viermişorilor intestinali. Foloseşte-le în salate, supe, smoothie sau alături de cerealele integrale de la micul dejun.


6. Roşiile uscate la soare


O cană cu roşii uscate conţine 8 grame de proteine. Foloseşte-le în sosurile pentru paste, tocăniţe, salate sau în orice preparat care conţine boabe de fasole/năut.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod