Dr. Oz: 5 trucuri care te ajută să-ţi îmbunătăţeşti digestia

Limitează consumul grăsimilor rele, bea multă apă şi nu uita niciodată de mişcare! Acestea sunt câteva dintre sfaturile pe care le oferă specialistul
Balonarea, flatulenţa şi tranzitul intestinal lent sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă foarte multe persoane. Potrivit celebrului Dr. Oz trebuie să faci câteva schimbări în alimentaţie şi să respecţi anumite reguli pentru a-ţi îmbunătăţi digestia.


Trucurile specialistului ca să scapi de problemele digestive


1. Ai grijă să te hidratezi în fiecare zi


Nimic nu este mai preţios pentru sistemul tău digestiv decât consumul de apă plată. Acest lucru este esenţial, deoarece îl va ajuta să funcţioneze bine şi te va scuti de multe dintre problemele cu care te confrunţi.
Pe lângă consumul de apă, un alt lucru important este grija pentru fibre care împreună cu lichidele fac minuni pentru sistemul digestiv. Printre alimentele bogate în fibre se numără: prunele uscate, fulgii de ovăz, perele, zmeura, strugurii, nucile, migdalele, fasolea boabe, lintea, mazărea, anghinarea, broccoli, secara, morcovii, spanacul, quinoa şi pastele din făină integrală.

În special vara când este foarte cald şi după un antrenament sportiv este recomandat să consumi apă din abundenţă sau o băutură care completează mineralele pierdute prin transpiraţie.
Iată ce reţetă îţi propune Dr. Oz: amestecă într-o sticlă un litru de apă cu 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de sirop de agave sau miere naturală şi 1/2 linguriţă cu sare de mare. Se amestecă bine şi ai obţinut rapid o băutură hidratantă şi vitaminizantă.


2. Nu uita să faci sport cu regularitate!


Mişcarea este al doilea factor cu efecte spectaculoase asupra digestiei. Activitatea fizică efectuată cu regularitate îmbunătăţeşte digestia, intensifică circulaţia sângelui către toate organele şi stimulează musculatura intestinală.
Prin urmare, dacă vrei să ai o siluetă de vis şi un sistem digestiv care funcţionează perfect este important să faci măcar 30 de minute de mişcare în fiecare zi. Plimbările lungi, ciclismul, înotul, urcatul scărilor sau antrenamentele făcute la sală au un efect benefic asupra întregului organism.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod