Dr. Oz: 5 reguli ca să te obişnuieşti să mănânci mai sănătos

Începe anul în forţă, făcând schimbările pe care demult le plănuieşti în alimentaţia ta! Descoperă câteva trucuri simple ca să-ţi hrăneşti corpul cu ceea ce trebuie!
Dacă te bazezi foarte mult pe alimentele procesate din comerţ nu faci decât să-ţi afectezi sănătatea inimii, deoarece majoritatea au un conţinut ridicat de grăsimi saturate, zahăr şi sare. De aceea este bine să faci câteva schimbări mici, dar cu un efect garantat ca să te obişnuieşti cu ideea că organismul tău trebuie hrănit, nicidecum răsfăţat cu toate alimentele la care pofteşti.

Este o diferenţă între a mânca ceea ce prinzi la mână atunci când îţi este foarte foame sau să îţi faci un plan alimentar şi să-ţi stabileşti nişte reguli pentru a consuma alimentele sănătoase.
Nu este deloc greu, trebuie doar să-ţi doreşti să schimbi ceva şi să fii conştientă că alimentaţia are un rol primordial care se reflectă în modul în care te simţi şi arăţă în general.

Potrivit celebrului Dr. Oz trebuie să ai la bază cinci reguli pe care dacă le urmezi vei fi pe drumul cel bun şi te vei obişnui destul de repede să mănânci mai sănătos aşa cum ţi-ai propus:


1. Fără alimente procesate


Corpul nostru este construit să funcţioneze cu alimente integrale, cum ar fi fructele şi legumele în stare proaspătă, explică celebrul Dr. Oz.
Consumând o cantitate mare de alimente care au fost procesate industrial şi combinate cu arome, coloranţi şi conservanţi poţi să-ţi afectezi grav sănătatea şi nivelul de energie va fi unul foarte scăzut. Este de preferat să renunţi la alimentele ambalate, cum ar fi dulciurile, snacks-urile şi să optezi pentru o alimentaţie bazată pe fructe, legume, cereale integrale, carne slabă din surse sigure şi lactate uşoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod