Dr. Oz: 5 alimente care alungă balonarea. Cum să nu faci burtă


Orezul este hrănitor şi se digeră complet, astfel că nu vei avea senzaţia neplăcută de abdomen umflat după ce masă. Descoperă şi alte soluţii utile!
Senzaţia de balonare poate să fie extrem de neplăcută, cu atât mai mult cu cât îţi accentuează abdomenul şi nu eşti deloc încântată când vezi că ai burtă. Potrivit celebrului Dr. Oz există alimente care te ajută să ai abdomenul plat, alungând această senzaţie neplăcută.

Iată ce trebuie să mănânci ca să nu ai burtă:

1. Alimente care alungă balonarea: Orez


Unii carbohidraţi nu sunt digeraţi complet în corp, de aici rezultând flatulenţa şi balonarea. Potrivit Colegiului American de Gastroenterologie, orezul şi făina de orez constituie substitute bune pentru amidonoase precum grâu, ovăz, porumb şi cartofi. Orezul este complet digerat în intestinul subţire, eliminând astfel riscul de balonare şi gaze.2. Alimente care alungă balonarea: Banane


Potrivit specialistului, senzaţia de balonare nu are legătură numai cu acumularea gazelor în intestin, ci poate să apară şi în urma unui consum ridicat de sare. Aceasta se regăseşte în cantităţi destul de ridicate în orice produs industrial, astfel că este uşor să depăşeştă cantitatea normală, avertizează Dr. Oz. Şi cum sarea reţine apa în corp, este nevoie de potasiu care se regăseşte din plin în banane pentru a contrabalansa efectul de retenţie a apei.
Un nivel optim al potasiului ajută la eliminarea apei din corp. Astfel că dacă eşti balonată după o masă la care ai consumat o cantitate mare de sare, Dr. Oz îţi recomandă să consumi banane.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Radu pe 20 Mar 2015, 16:40
    Detoxifiere

    Cand am probleme cu toxinele si balonarea eu iau Untoxin.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;