Dieta ungureasca

Dieta ungurească: o călătorie apetisantă prin meniul zilnic al acestei țări

Bucătăria ungurească oferă preparate consistente, fiind focalizată timp de sute de ani pe rolul central al cărnii în alimentație, deși vegetarianismul devine un trend tot mai popular. Fă o incursiune în dieta ungurească alături de experți și descoperă ce mănâncă locuitorii acestei țări într-o zi obișnuită.
În Ungaria tradițiile se împletesc cu ritmul vieții moderne, iar mixul cultural are drept rezultat preparate apetisante care sigur te vor tenta. Specificul fiecărei mese din dieta ungurească, dar și al gustărilor, este detaliat de theculturetrip.com, fiind ocazia ideală pentru a descoperi cât de savuros este meniul din această țară.
De la micul dejun până la ora cinei în Ungaria sunt consumate feluri de mâncare cu un gust uimitor, care corespund atât cerințelor de foame, cât mai ales de gust delicios.

 
Iată ce include dieta ungurească într-o zi obișnuită:

 
1. Micul dejun

kurtos kalacs 

Prima masă a zilei în Ungaria este de obicei foarte consistenă și include atât preparate dulci, cât și picante sau sărate.
Sandvișurile, pâinea, crema de brânză, gemul și produsele de patiserie se vor regăsi de fiecare dată pe masă, oferind multă varietate. Ceea ce se va consuma la micul dejun depinde și de cerințele zilei care începe și pot exista diferențe mari între ce se servește în orașe față de micul dejun în zonele rurale. 
 
kakaos csiga 
În capitală micul dejun luat pe drum este o opțiune tot mai des întâlnită având în vedere faptul că multe persoane fac naveta spre locul de muncă. În Budapesta sunt foarte multe cafenele care servesc sandvișuri, produse de patiserie și cafea aromată. O opțiune foarte tentantă este kakaós csiga, varianta ungurească de melci cu umplutură de ciocolată. Produsele sunt proaspete și se prepară în fiecare zi.

 
2.
Masa de prânz

Tocanita ungureasca 

Atunci când au suficient timp disponibil locuitorii aleg un prânz compus din trei feluri de mâncare. Este vorba despre supă, felul principal (preparat de obicei din carne, deși există tot mai multe opțiuni vegetariene) și desert. Nu este deloc neobișnuit ca supa să fie pregătită dintr-o bază de fructe, fiind numită gyümölcsleves. Supa de vișine este cea mai populară variantă de supă. Cu toate acestea, în zilele de lucru prânzul devine o masă mult mai rapidă, care este consumată în cursul după-amiezii.
 
Supa de fructe 
Restaurantele din Budapesta oferă de obicei meniul zilei, care include 2-3 feluri de mâncare dintr-un meniu fix, la preț redus. Preparatele variază, dar în general conțin carne și sunt consistente.
Főzelék este o tocăniță ungurească apetisantă, iar Rántott csirke este un fel de mâncare din pui prăjit, crocant, foarte apreciat.

 
3. Cina

Papricas 

Masa de seară nu reprezintă un punct principal de focalizare în Ungaria, iar ceea ce se servește va depinde în mare măsură de preparatele consumate de-a lungul zilei. La ocazii speciale sau atunci când toată familia ia cina împreună pot fi servite 3 feluri de mâncare, la fel ca la masa de prânz. Cel mai adesea, însă, se servește ce a rămas de la prânz sau se alege o variantă simplă, compusă din pâine, brânză și carne afumată.
 
lecso 
Felurile de mâncare tradiționale pentru ultima masă a zilei sunt papricaș, lecsó (o tocană de legume preparată des vara și toamna) și ardei umpluți.
De asemenea, se bea și puțină palincă, atât înainte, cât și după cină.

 
4. Gustările

Palacsinta 

Pentru a avea energie între mese sau pentru o variantă light a unei mese principale pot fi alese diferite variante de gustări. 
Uzsonna este o gustare care conține prăjituri, produse de patiserie sau un sandviș.
 
pogacsa 
Lángos este preparat din aluat prăjit, cu un topping de smântână și brânză, palacsinta sunt clătitele cu umplutură dulce sau sărată și îți vor aminti de cele preparate de bunici, iar pogácsa este pâine coaptă cu o varietate de umpluturi sărate sau picante.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod