Dieta perfecta e personalizata


Incearca sa modifici dieta ta, astfel incat:

- sa reduci cantitatea de carbohidrati si sa treci pe cereale integrale;
- renunta la dulciuri concentrate (ciocolata, bomboane), dar consuma produse cu inlocuitori de zahar; evita sucurile carbogazoase;
- cina trebuie sa fie foarte saraca in calorii, pentru a stimula mobilizarea grasimilor in timpul noptii.
Adauga dietei crom (se gaseste in ficat si rinichi, carne, ciuperci, germeni de grau, brocoli, prune, branza) si scortisoara.
 

Ai probleme digestive?

 
Esti balonata? Dimineata mai putin, dar seara parca esti insarcinata in cinci luni? Nu consumi suficiente lactate?
Te recunosti in acest profil? Afla ca esti victima unei perturbari a ecosistemului intestinal. Mucoasa intestinala este un filtru protector care permite asimilarea de nutrienti. Un dezechilibru este asociat cu neplacerile care merg de la balonare, la dureri abdominale, de la acumularea de kilograme, pana la lipsa de reactie a organismului fata de diete.

Solutiile recomandate de specialistii IEAM: In primul rand trebuie sa gasesti un echilibru la nivelul florei intestinale.

Cateva masuri:
- mananca fructe si legume fierte sau la cuptor si evita cruditatile; consuma banane si evita prunele si sucurile de fructe;
- alege iaurturile si evita laptele.

Mananca incet. O masa trebuie sa dureze minim 20 de minute. Mucoasa intestinala are o suprafata desfasurata de circa 300 de metri patrati, in consecinta repararea suferintei acesteia poate dura cateva saptamani de regim destul de sever. Ca o solutie suplimentara, adauga alimentatiei tale produse probiotice, care contin bacterii vii (refac flora intestinala).
 

Carenta de oligoelemente

 
Ai pielea uscata? Iti cade parul, ai unghiile casante? Ai carcei? Esti nemultumita de greutatea ta si slabesti foarte greu? Daca da, esti victima carentei de micronutrenti (vitamine, oligoelemente, minerale, acizi grasi).

Cauzele sunt multiple si tin de felul in care te alimentezi, de unele probleme de asimilare. Organismul tau functioneaza in viteza I si nu are energia de a trece in treptele superioare.

Solutiile recomandate de specialistii IEAM: In primul rand adopta o dieta mult mai diversificata. Nu manca doua zile la rand acelasi lucru. Nu uita sa aplici regula celor cinci legume si fructe pe zi. Cateva sfaturi esentiale:

- consuma fructe si legume crude, cereale integrale si alimente bogate in omega 3: peste gras, ulei de rapita, ulei de porumb;
- evita alimentele bogate in calorii, controleaza consumul de cafea si ceai, pentru ca afecteaza metabolismul calciului si al fierului si pot provoca carente.

Inainte de toate, este necesar sa faci o serie de analize si sa discuti cu medicul de familie sau cu un nutritionist.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DORINELA pe 18 Feb 2010, 12:25
    vreaaau sa ma ingras!

    buna ziua, citesc si ma minunez, toata lumea vrea sa slabeasca! eu VREAU sa ma ingras! ce trebuie sa fac? sa mananc ca nebuna? nu am pofta de mancare tot timpul... altceva mai pot sa fac pentru asat? ajutati-ma! m-am saturat sa imi caut imbracaminte ca sa imi ascund defectele...

    0
    0

  • Otilia Ignat pe 4 Nov 2009, 18:25
    pentru Claudia

    Ai putea sa inlocuiesti alimentele cu multe calorii cu unele mai blande. Renunta la dulciuri rafinate, pentru ciocolata amaruie, la fainoase in favoarea cerealelor integrale, de exemplu. Maninca iaurt degresat, fructe si carne slaba, peste. Succes!

    0
    0

  • claudia pe 3 Nov 2009, 15:47
    eu

    eu cand sunt agitata,suparata sau nervoasa mananc ceokolata,iar inainte de perioada de menstruatie cam cu o saptamana 2 as manca de toate,sunt ffffff pofticioasa in aceea perioada,oare ce sa fac ca sa scap de aceste sintome?incerc sa ma abtin dar nu pot tot tp.

    0
    0

  • Otilia Ignat pe 2 Nov 2009, 18:22
    pentru scumpa

    Cred ca depresia se poate rezolva daca vei merge la medic. Te poate ajuta si poate rezolva problema mult mai usor decat iti imaginezi. Despre dieta, putem vorbi doar dupa ce problema anterioara se rezolva. Depresia si problemele de nutritie sunt legate. Succes!

    0
    0

  • adryana_iulia pe 1 Nov 2009, 23:40
    dieta de slabit

    eu am reusit sa slabesc cu ajutorul dietei atkins in decurs de 6 luni 14 kilograme.dieta o tin in continuare si am mai piersut inca 2 kg luna sept de la 96 kg cat aveam in ianuarie am ajuns la 80 lg.mentionez ca am inaltimea de 1,75 cm.

    0
    0

  • scumpa pe 22 Oct 2009, 12:12
    dieta

    da eu am toate simtomele si mai ales stari de depresie ...e tare greu,nu mai stiu ce sa fac!?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod