Dieta Paleo scade cu 50% riscul de cancer intestinal

Dieta Paleo permite fără restricții consumul de fructe şi legume proaspete


În cazul bărbaţilor, dieta Paleo a avut beneficii şi mai mari: riscul de cancer intestinal a scăzut cu 51%.

Studiul a fost publicat în American Journal of Epidemiology, notează Mediafax.

26%este reducerea riscului de apariție a tumorilor, înregistrată la femeile care au ținut dieta Paleo
Oamenii de ştiinţă au afirmat în anii 1970 că organismul uman este mai bine adaptat pentru dietele preistorice. Însă această idee a devenit una în mare vogă abia după ce a fost publicată de nutriţionista americană Loren Cordain, în 2010.
Criticii ei spun că dieta Paleo nu ţine cont de felul în care au evoluat oamenii şi că un astfel de regim ar putea duce la malnutriţie.

Dieta Paleo prezintă anumite similarităţi cu o altă dietă celebră, Atkins, care mizează pe o abordare strictă - renunţarea totală la carbohidraţi.

Cel mai important aspect al ambelor diete constă în faptul că ele încearcă să evite produsele alimentare moderne, cele din viaţa de zi cu zi, precum pâinea, cartofii, pastele şi orezul, mizând în schimb pe un aport mare de proteine care provin din carne slabă, peşte şi ouă.

Dar, în timp ce dieta Paleo îi încurajează pe adepţii ei să mănânce şi o varietate largă de fructe şi legume proaspete, acestea sunt, în mod tradiţional, limitate în dieta Atkins.

Dieta Atkins acceptă, de asemenea, carnea procesată precum şunca şi produsele lactate precum brânza şi smântâna, însă acestea nu vor fi găsite niciodată în meniurile concepute pe baza dietei Paleo.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod