Dieta Paleo scade cu 50% riscul de cancer intestinal

Cunoscută şi sub denumirea de "dieta oamenilor cavernelor", dieta Paleo scade cu până la 50% riscul de cancer intestinal, o maladie care cauzează peste 16.000 de decese în fiecare an în Marea Britanie.

Dieta Paleo reprezintă o metodă în vogă pentru a slăbi. Ea are însă şi alte beneficii importante, întrucât reduce la jumătate riscul de cancer intestinal, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de agenția Mediafax.

Adepţii acestei diete au renunţat la alimentele procesate, precum preparatele servite în restaurantele fast-food, preparatele semicongelate, pâine şi paste. În schimb, ei mănâncă doar acele alimente care erau disponibile pentru populaţiile de vânători-culegători din paleolitic, precum fructe, legume, nuci, seminţe şi carne slabă.

51%procentul cu care s-a redus riscul de cancer în cazul bărbaților care au urmat dieta Paleo
Jucătorul de crichet englez Andrew Flintoff şi vedetele de cinema Megan Fox şi Matthew McConaughey se numără printre vedetele care au reuşit să slăbească foarte mult cu ajutorul acestei diete.

În plus, oamenii de ştiinţă americani au descoperit de curând că dieta Paleo reduce la jumătate riscul de cancer intestinal.
Cercetătorii de la Universitatea Emory din oraşul Atlanta au analizat obiceiurile alimentare ale unui număr de 2.301 persoane - femei şi bărbaţi -, cu vârstele cuprinse între 30 şi 74 de ani.

Participanţii la studiu au fost catalogaţi în funcţie de cât de "paleolitică" era dieta lor. Voluntarii au fost rugaţi apoi să încerce şi dieta mediteraneană, care permite consumul moderat de lapte, iaurt, cereale şi alcool. Apoi, datele despre dietele lor au fost comparate cu dosarele medicale ale participanţilor.

În total, 564 dintre voluntari au dezvoltat un adenom colorectal - o tumoare benignă care este un precursor al cancerului intestinal.

Pentru femeile care respectau cel mai mult regulile dietei Paleo, riscul de apariţie a tumorilor a scăzut cu 29 de procente, iar cele care au adoptat dieta mediteraneană au prezentat un risc cu 26% mai scăzut.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod