Dietă: Cum să rezişti poftelor alimentare? 5 sfaturi utile

Cartofii prăjiţi şi burgerii devin mult mai ispititori când suferi de sindromul premenstrual. Mănâncă spanac şi scapi de tentaţie, susţin experţii!
Pofta de cartofi prăjiţi, paste, pizza, dulciuri sau chipsuri este cunoscută fiecăruia dintre noi. Ar fi ideal dacă nu am avea aceste pofte şi dacă am reuşi să le rezistăm, însă nu funcţionează de fiecare dată. Soluţii de a limita consumul lor există, însă nu este deloc recomandat să renunţi definitiv la ele, deoarece cu cât te vei gândi mai mult la ele, cu atât mai mare va fi tortura. Prin urmare, consumate ocazional sau cu ajutorul câtorva alternative sănătoase vei reuşi să-ţi controlezi aceste pofte.

Iată câteva sfaturi şi sugestii utile ca să-ţi faci poftele, dar să nu exagerezi:

1. Cum rezişti în faţa dulciurilor?


Un studiu apărut în publicaţia The American Journal of Clinical Nutrition arată că zahărul şi grăsimile odată ingerate stimulează o anumită zonă a creierului responsabilă cu senzaţia de plăcere. În special când mănânci ceva dulce vei constata imediat o senzaţie de plăcere, lucru care face ca zahărul să fie foarte ispititor pentru noi.
Potrivit specialiştilor, pofta de dulce este strâns legată de încercarea de a evita total zahărul. Astfel, că în loc să-l eviţi şi să-i rezişti mai bine consumă o bucată de ciocolată neagră sau fructe uscate pentru a-ţi potoli pofta.


2. Cum rezişti în faţa carbohidraţilor?


Sunt consideraţi a fi principala sursă de energie pentru corp, de aceea atunci când eşti obosită tentaţia de a ceda ispitei de a mânca pizza sau paste este una foarte mare. Dacă ai tot mai des poftă de paste, pizza şi produse de patiserie trebuie să te asiguri că dormi suficient noaptea şi te odihneşti bine.
Dacă pofta tot îţi dă târcoale atunci este recomandat să optezi pentru pastele integrale, pizza făcută cu blat din făină integrală, terci de ovăz sau banane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod