Dietă: Ciocolata cu lapte e sănătoasă. Cum te ajută?



2. Încetineşte procesul de îmbătrânire


O dietă bogată în antioxidanţi are un efect protector asupra creierului, prevenind degenerarea lui. Cacaua conţine epicatechine şi polifenoli, antioxidanţi puternici care sunt recunoscuţi pentru beneficiile pe care le aduc pentru sănătate.


3. Creşte pofta de sex


Consumul zilnic de ciocolată creşte libidoul. Se pare că stimulează eliberarea unui hormon care ne face euforici. "Ciocolata detertmină o dilatare a vaselor sanguine, lucru ca se întâmplă în mod natural atunci când te simţi atrasă de o persoană", explică specialiştii.



4. Reduce stresul


Datorită conţinutului bogat în magneziu, ciocolata reduce nivelul de cortizol cunoscut şi ca hormonul stresului. Astfel, se eliberează serotonina, un hormon care generează o stare de bine, diminuând astfel stresul.
 
 

5. Diminuează efectul radiaţiilor solare asupra pielii


Potrivit unui studiu apărut în 2009 în publicaţia Journal of Cosmetic Dermatology, ciocolata consumată în cantităţi moderate previne formarea ridurilor cauzate de expunerea la soare.


6. Întăreşte firul de păr


Cacaua are un efect puternic asupra sănătăţii părului. Specialiştii recomandă o mască din pudră de cacao, iaurt natural, ulei de măsline şi miere de albine pentru o hidratare intensă a firului de păr.
De asemenea, consumul de ciocolată stimulează circulaţia saguină de la nivelul scalpului, lucru benefic pentru păr.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod