Dietă: Ciocolata cu lapte e sănătoasă. Cum te ajută?

Un studiu realizat pe o perioadă de 12 ani scoate la iveală beneficiile pe care le aduce acest desert pentru inimă, libido şi creier.
Dacă mănânci 100 de grame de ciocolată cu lapte pe zi ai un risc cu 11% mai mic de a suferi un infarct sau să ai alte probleme cardiovasculare, arată cel mai recent studiu citat de publicaţia DailyMail şi realizat pe un eşantion de 21.000 de persoane urmărite pe o perioadă de 12 ani de zile. Acest efect este datorat flavonoidelor, substanţe care se regăsesc şi în vinul roşu sau ceai. Acestea au rolul de a stimula circulaţia sanguină, favorizând eliminarea substanţelor cu efect negativ asupra celulelor.


Dacă până acum ciocolata cu lapte nu era considerată o gustare sănătoasă şi era de preferat să o consumi pe cea neagră, această cercetare vine cu dovezi care îi atestă beneficiile atâta vreme cât nu o consumi în cantităţi exagerate. Chiar dacă este mai sănătos să consumi ciocolata neagră cu peste 50% cacao poţi să iei în considerare şi ciocolata cu lapte dacă nu o consumi des şi în cantităţi mari.

Dar trebuie să stai departe de ciocolata albă care nu are niciun nutrient esenţial pentru sănătatea corpului.


Iată ce beneficii aduce consumul moderat de ciocolată cu lapte


1. Are grijă de sănătatea creierului


Potrivit cercetătorilor, ciocolata este una dintre cele mai bune surse de magneziu, un mineral esenţial pentru sănătatea creierului. Astfel că este suficient să consumi 2-3 pătrăţele de ciocolată pe zi pentru a te concentra mai bine şi a avea energie. "Este bine ştiut faptul că ciocolata conţine teobromină, o substanţă cu efect stimulant asupra creierului şi care este asemănătoare cofeinei", explică unul dintre cercetătorii citaţi de publicaţia DailyMail.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod