Dietă. Ce alimente şi băuturi să consumi vara ca să ai energie

Roşiile şi castraveţii nu trebuie să-ţi lipsească din meniul zilnic, deoarece aduc un aport însemnat de minerale şi vitamine esenţiale când e foarte cald.
În urma temperaturilor ridicate, corpul elimină prin transpirație o cantitate importantă de vitamine și săruri minerale. De aceea, este indicat să apelăm la o alimentație menită să corecteze acest dezechilibru.

”În timpul verii, organismul uman consumă un surplus de energie, în comparație cu restul anului. Astfel, corpul nostru are nevoie de un boost de vitamine și de energie. Legumele și băuturile naturale sunt cele mai bune surse de suplinire a acestor pierderi. Astfel, o atenție sporită la meniul zilnic va asigura necesarul de nutrienți atât de important organismului”, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.


Roşiile şi castraveţii nu trebuie să-ţi lipsească din dietă


Legumele vedetă ale sezonului cald sunt: roșiile și castraveții. Cu un nivel caloric redus, roșiile conțin cantități importante de vitamina C și A, cât și săruri minerale precum fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, iod.
De asemenea, cu o compoziție de 95% apă, castraveții reprezintă surse excelente de vitamine, precum cele din complexul B: B3, B9 și B6, cât și vitaminele A si E. Castraveții conțin și enzime benefice digestiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod