Dietă: 5 întrebări despre alimentaţie şi adevăratele răspunsuri

Consumul moderat de ouă nu creşte semnificativ nivelul de colesterol, iar beneficiile acestui aliment depăşesc cu mult aşa-zisele pericole.
Cu siguranţă te-ai întrebat adesea dacă iei cele mai bune decizii atunci când vine vorba despre regimul tău alimentar. Dacă este bine sau rău să alegi produsele pe care este specificat clar ca ar di degresate sau fără zahăr? Dacă este sănătos să mănânci ouă sau îţi cresc colesterolul rău?

Descoperă răspunsurile la câteva dintre cele mai frecvente întrebări legate de nutriţie:

1. Degresat sau fără zahăr înseamnă fără calorii?


Adevărul este că în cele mai multe cazuri etichetele care afişează “ Degresat“ sau “Fără zahăr“ sunt doar capcane, deoarece din dorinţa de a crea un produs care să fie în primul rând gustos, producătorii compensează lipsa grăsimii cu mai mult zahăr sau potenţiatori de arome şi sare, iar zahărul este înlocuit la rândul lui cu exces de sodiu, făină sau chiar grăsime. Toate aceste alimente care creează imaginea unui produs gustos şi bun pentru siluetă, doar adaugă calorii prin diferite arome artificiale.
Cel mai sigur este testul etichetei, care poate determina dacă produsul este într-adevăr sănătos prin verificarea ingredientelor.


2. Ouăle sunt bogate în colesterol şi pot provoca boli de inimă?


Deşi au căpătat o reputaţie proastă din cauza colesterolului care se găseşte în gălbenuş (aproximativ 211 mg/ou), asta nu înseamnă că ouăle trebuie evitate pentru a proteja sănătatea inimii. Este important să ştim că nivelul ridicat de colesterol este în primul rând consecinţa unei diete bogate în acizi graşi saturaţi şi nu a consumului unui singur aliment.
Mai mult, consumul zilnic de ouă nu creşte semnificativ nivelul de colesterol, iar beneficiile acestuia depăşesc cu mult aşa-zisele pericole. Din contră, studiile au demonstrat că mâncatul ouălor creşte nivelul de colesterol bun HDL.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod