Dietă: 5 alimente pe care le consumi greşit şi au mai puţine vitamine



3. Ceaiul negru sau verde fără lapte şi zahăr


Potrivit unui studiu apărut în European Journal of Clinical Nutrition, ceaiul negru este mai sănătos atunci când este consumat fără zahăr şi lapte. De asemenea, dacă eşti consumatoare de ceai verde este de preferat să nu-l consumi cu zahăr. Tocmai aceste obiceiuri distrug efectul benefic pe care îl au aceste ceaiuri asupra sănătăţii inimii.

Este de preferat să consumi ceaiul negru simplu şi pe cel verde cu puţină zeamă de lămâie, deoarece vitamina C favorizează absorbţia nutrienţilor.


4. Usturoiul trebuie zrobit şi lăsat 10 minute


Ca să beneficiezi de alicina din usturoi care este o substanţă cu multiple beneficii este de preferat să zrobeşti usturoiul şi să-l laşi să stea 10 minute înainte de a-l consuma. Acest obicei favorizează eliberarea alicinei, acest substanţă din usturoi care reduce riscul de boli cardiovasculare prin îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.



5. Broccoli nu se fierbe în apă, ci se face la abur sau se consumă crud


Substanţele nutritive din broccoli sunt intacte dacă îl consumi în stare crudă în diverse salate. Însă, dacă vrei să-l consumi preparat termic este important să nu-l fierbi în apă, ci doar la abur. Foloseşte o cratiţă şi pune pe fundul ei doar puţină apă, după care lasă sub capac broccoli câteva minute. Vei avea mai multă vitamina C. De asemenea este de preferat să consumi broccoli crud pentru că are sulforafan, substanţa din crucifere care este anticancerigenă.
Presară pudră de seminţe de muştar peste broccoli gătit pentru a contribui la formarea unei cantităţi semnificative de sulforafan.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod