Dietă: 5 alimente pe care le consumi greşit şi au mai puţine vitamine

Roşiile gătite cu ulei de măsline sunt mai bogate în nutrienţi decât atunci când le mănânci în diverse salate de crudităţi.
Dacă prepari alimentele într-un anumit fel s-ar putea să beneficiezi de mai mulţi nutrienţi, susţin specialiştii. Aşa se face că roşiile pe care obişnuim să le mâncăm mai des crude, în salate, sunt mult mai valoroase atunci când sunt preparate termic şi sunt combinate cu un ulei de măsline de calitate.


Alimente pe care e posibil să le consumi greşit



1. Roşiile sunt mai nutritive când sunt gătite


Cu ajutorul căldurii şi a uleiului de măsline, roşiile se transformă într-un aliment valoros pentru sănătate. Toţi nutrienţii sunt mult mai uşor absorbiţi, în special licopenul, o substanţă cu efect anticancerigen şi care protejează inima de boli.


Astfel, chiar dacă te încântă ideea de a mânca roşiile ca atare cu brânză sau puţin ulei este de preferat să le găteşti mai des pentru a prepara sosuri delicioase.


2. Morcovii sunt mai nutritivi când sunt gătiţi


Chiar dacă îţi plac salatele cu morcovi cruzi trebuie să ştii că betacarotenul din ei este mult mai uşor absorbit de corp atunci când sunt preparaţi termic, arată un studiu realizat de Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii. Acesta protejează corpul de cancer, boli ale ochilor şi au grijă de sănătatea inimii.
Aşadar nu ezita să consumi morcovii gătiţi simplu la abur sau chiar la cuptor, cu puţin usturoi, ulei, rozmarin şi cimbru.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod