Delicii în bucătărie: 3 rețete din carne de fazan


Aromată și suculentă, este secretul unor preparate cu totul speciale. Descoperă cum să pregătești rețete deosebite din carne de fazan.
Savoarea aparte a cărnii de fazan te poate ajuta să obții preparate culinare pe gustul celor dragi, cu un conținut de grăsimi mai redus, dar cu o aromă inconfundabilă.

 
Iată câteva rețete ideale pentru carnea de fazan:

 
1. Risotto cu sparanghel, carne de fazan și conopidă rumenită

Ingrediente:
 
Pentru carnea de fazan:
-  carnea de la 1 fazan mare;
- 1 lingură de sare de mare;
- ½ lingură de piper negru măcinat;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- 2 linguri de unt nesărat;
- 3 frunze de salvie.
 
Pentru risotto:
- 6 căni de zeamă de pui sau de fazan;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- ½ cană de vin alb;
- 2 căni de orez arborio;
- 2 linguri de unt nesărat;
- 1 lingură de sare de mare;
- ½ lingură de piper negru măcinat.
 
Pentru sparanghel:
- 200g de sparanghel;
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- 1 lingură de sare de mare;
- ½ lingură de piper negru.
 
Pentru conopidă:
- 500g de conopidă, mărunțită;
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- ½ lingură de sare de mare;
- 1 lingură de ghimbir pudră.
 
Cum se prepară:
 
Fazanul
Asezonează carnea cu sare și piper. Acoperă și pune carnea la frigider, în timp ce prepari risotto și legumele. 
 
Risotto
Încălzește zeama într-o oală, la foc mediu. După ce fierbe adaugă uleiul, vinul, apoi orezul. Continuă să amesteci din când în când până observi că orezul a absorbit lichidul. La final adaugă untul, sarea și piperul.
 
Sparanghelul
Amestecă sparanghelul, uleiul, sarea și piperul într-un bol. După aceea rumenește amestecul într-o tigaie, timp de 25-30 de minute, până când sparanghelul devine moale și fraged.
 
Conopida
Combină buchețelele de conopidă, uleiul, sarea și piperul. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și dă la cuptor timp de 30-35 de minute, până când conopida începe să se rumenească.
 
Finalizarea fazanului
Încălzește uleiul într-o tigaie, adaugă carnea de fazan și rumenește-o până capătă o nuanță maronie. Adaugă untul și salvia și mai lasă 5 minute. După aceea mută bucățile de carne de fazan într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă la cuptor timp de 15 minute pentru a se pătrunde. Lasă la răcit. 
Servește carnea de fazan cu o garnitură de conopidă caramelizată, sparanghel rumenit și 3 linguri de risotto.

 
2. Spaghete cu fazan, în stil grecesc

Ingrediente:
 
- carnea de la un fazan, tăiată bucăți mici;
- 2 linguri de sare de mare;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 150g de ceapă roșie, tocată mărunt;
- 200g de țelină, tăiată cubulețe;
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt;
- 4 linguri de pastă de tomate;
- un pahar de vin roșu (încearcă să găsești Mavrodaphne, un tip de vin grecesc);
- 20g de cimbru proaspăt;
- 20g de rozmarin verde;
- 1 linguriță de scorțișoară;
- 1 lingură de oregano uscat;
- 50ml de oțet de vin roșu;
- 2 linguri de muștar Dijon;
- 3-5 căni de apă;
- 500g de spaghete din făină integrală;
- 10 curmale, tocate mărunt;
- 50g de stafide aurii;
- 50g de semințe de pin;
- frunze de pătrunjel, mentă și mărar pentru servit.
 
Cum se prepară:
 
Tapetează o tavă cu hârtie de copt și adaugă bucățile de carne de fazan, amestecate cu 1 lingură de ulei de măsline.
Lasă la cuptor 40-55 de minute, până când carnea s-a rumenit. 
Într-o oală mare combină țelina și ceapa cu restul de ulei și rumenește-le. Adaugă apoi usturoiul, vinul roșu și pasta de tomate. Continuă cu bucățile de carne, apoi adaugă cimbrul, rozmarinul, salvia, scorțișoara, oțetul și muștarul, precum și apă suficientă pentru a le acoperi. Lasă la foc mic 2 ore pentru ca aromele să se armonizeze. După acest interval scoate carnea de fazan din lichid și las-o la răcit. 
Între timp pregătește spaghetele. Desfă punga și pune-le în lichidul rămas, apoi adaugă curmalele, semințele de pin și stafidele. Fierbe pastele al dente și clătește-le cu apă rece la final. După ce pastele sunt gata amestecă-le cu fazanul aromat și servește cu un pahar de vin roșu.

 
3. Salată caldă de fazan, cu dressing din cidru și crutoane

Ingrediente:
 
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 2 linguri de unt;
- 200g de crutoane din făină integrală;
- 2 piepți de fazan, tăiați felii;
- 100g de castane coapte;
- 150g de fasole verde;
- semințele de la o rodie;
- ½ linguriță de sare de mare.
 
Pentru dressing:
- ½ lingură de cidru;
- ½ lingură de oțet de orez;
- 2 linguri de iaurt grecesc simplu;
- 1 lingură de muștar Dijon.
 
Cum se prepară:
 
Combină toate ingredientele pentru dressing și pune-l deoparte.
Pune uleiul într-o tigaie, apoi adaugă carnea de fazan și castanele. Rumenește carnea 5 minute, iar la final adaugă untul și lasă acoperit încă 2  minute. Combină acest amestec cu fasolea verde, crutoanele și semințele de rodie și completează gustul cu dressingul preparat din timp. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;