Delicii culinare cu prețuri incredibile: cele mai scumpe feluri de mâncare

Gustul tentant și prezentarea de excepție au consacrat cele mai scumpe feluri de mâncare, cu ingrediente aparte care te vor fascina. Descoperă cât costă preparatele create de experții în arta culinară și ce conțin.
Poate că îți vor „elibera” contul de sume importante, dar precis nu vei uita aroma specială dacă testezi unul dintre cele mai scumpe feluri de mâncare. Pe lista de ingrediente vei regăsi foița de aur, diamantele, caviarul, glazura din aur comestibil sau jeleul din șampanie.

  
Iată care sunt cele mai scumpe feluri de mâncare:

 
1. Gogoașa Krispy Kreme UK: 1.000 de lire sterline

Această gogoașă cu un cost impresionant a fost creată de experții de la Krispy Kreme UK și a fost lansată în cadrul Săptămânii Gogoșilor, eveniment organizat periodic în Regatul Unit. Conține ingrediente de o calitate superioară precum smântâna Chateau d’Yquem, zmeură și jeleu dintr-o ediție vintage de șampanie Dom Pérignon din 2002. De asemenea, conține foiță de aur de 24 de carate, praf din aur de 23 de carate și diamante comestibile.

 
2. Înghețata Mega Sundae Malboussin, la Restaurantul Bagatelle din New York: 1.000 de dolari

Printre ingredientele de bază ale acestei înghețate cremoase vei regăsi șerbetul de Dom Pérignon, trufele de ciocolată, macarons, frișca fină, înghețata de vanilie, sosul de votcă și ciocolată, negresele îmbrăcate în folie de aur și puțin praf de aur. Înghețata se servește împreună cu un inel Malboussin, realizat din oțel negru și aur alb, care valorează 530 de dolari.
În aceste condiții cei care comandă desertul spectaculos vor plăti în realitate 470 de dolari, dacă se ia în calcul valoarea inelului pe care îl pot păstra.

 
3. Frittata de homar, la Restaurantul Norma din Hotelul Le Parker Meridien din New York: 1.000 de dolari

Această omletă aparent fără multe pretenții a fost catalogată drept cea mai extravagantă frittata cu homar. Pentru topping s-au combinat 300g de caviar Sevurga de cea mai bună calitate, obținut chiar din Marea Caspică și homar.

 
4. Popcorn Berco, 2.500 de dolari

Dacă vei accesa website-ul Berco vei remarca imediat popcornul acoperit de caramel, cu sare Laeso și fulgi comestibili de aur de 23 de carate. La început nu ți se va părea prea scump prețul de 5 dolari, până când vei realiza că fiecare boabă de porumb folosită pentru popcorn costă atât. O porție ajunge de obicei la 2.500 de dolari.

 
5. Înghețată cu diamante negre, la Restaurantul Scoopi din Dubai: 816 dolari

Această variantă exclusivistă de înghețată sundae este preparată folosind păstăi de vanilie din Madagascar, șofran, trufe negre, fulgi și pudră de aur de 23 de carate. Vestea bună este că nu vei rămâne cu un ambalaj de carton pe care îl arunci după ce ți-ai terminat porția, ci vei avea un bol aurit realizat manual și o linguriță de argint pe care le poți păstra.

 
6. Pizza de 24 de carate, la Restaurantul Industry Kitchen din New York: 2.000 de dolari

Această pizza nu va fi gata în 20 de minute, ci trebuie comandată la Restaurantul Industry Kitchen cu 48 de ore în avans. În acest mod bucătarul șef va avea timp să pregătească deliciul cu brânză Stilton, foie gras, caviar Ossetra, trufe și frunze din aur de 24 de carate.
Poți adăuga și 45g de caviar Almas pentru un cost suplimentar de 700 de dolari.

 
7. Platou Samundari Khazana sau „comoara din fructe de mare”, la Braseria Bombay din Regatul Unit: 2.000 de lire sterline

Dacă îți plac foarte mult fructele de mare acest platou te va cuceri. Vei putea savura homar cu glazură din aur, crab Devon, caviar Beluga, trufe albe, scoici Abalone și ouă de prepeliță.

 
8. Desert cassata Fortress Stilt Fisherman Indulgence, la Restaurantul Duo, în stațiunea Fortress Resort&Spa din Sri Lanka: 14.500 de dolari

Acest desert cu un preț impresionant reprezintă o cassata în stil italian, cu un înveliș din foiță de aur, aromat cu frișcă irlandeză cu esență de fructe. Desertul include și un compot cu șampanie Dom Pérignon plus o mică sculptură în ciocolată a unui pescar. Vei primi și o piatră de acvamarin de 80 de carate, de mărimea unei linguri.

 
9. Budincă de ciocolată la restaurantul Hotelului Lindeth Howe Country House din Regatul Unit: 35.000 de dolari

În anul 2011 Marc Guibert, cofetarul șef de la Hotelul Lindeth Howe Country House, și-a propus să creeze cel mai scump desert din lume. Rezultatul a fost această budincă de ciocolată care are forma unui ou Faberge și este preparată din ciocolată de cea mai bună calitate, foiță de aur, șampanie, caviar și un diamant.
Straturile budincii sunt separate cu jeleu de șampanie, iar desertul are o glazură din aur comestibil. Până în prezent nu s-a vândut decât o singură budincă, fiind necesar să fie comandată cu 2 săptămâni în avans.

 
10. Sushi realizat de bucătarul Angelito Araneta Jr.: 1.313 lire sterline

Această variantă specială de sushi este disponibilă numai în Filipine. Deliciul preparat de bucătarul Angelito Araneta Jr. cuprinde 5 bucăți de nigiri îmbrăcate în foiță de aur și garnisite cu diamante africane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod