Delicii cu brânză de capră: 3 rețete pentru serile de toamnă

Cu un gust aparte și o textură fină și cremoasă, brânza de capră se potrivește de minune la salate, dar nu este singura modalitate de a o savura. Testează și tu rețetele de toamnă care pornesc de la acest ingredient util.
Dacă îți place aroma brânzei de capră să știi că nu este nevoie să o consumi doar la salate sau cu felii de legume crude, ci o poți integra într-o varietate de preparate care te reconfortează pe măsură ce serile de toamnă devin tot mai reci. Gustul bun va atrage toți membrii familiei, acest sortiment de brânză fiind util chiar și pentru cei mai pretențioși invitați.

 
Iată ce rețete trebuie să încerci cât mai curând:

 
1. Ardei copți umpluți cu brânză de capră, roșii și mărar

Ingrediente:
- 4 ardei grași de mărime medie, roșii;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- o ceapă medie, tăiată solzi;
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt;
- 100g de brânză Ricotta;
- 250g de brânză cremă de capră;
- ½ cană de parmezan ras;
- 2 roșii medii, decojite și tocate mărunt;
- 2 linguri de mărar tocat;
- ¼ linguriță de piper cayenne;
- ¼ linguriță de sare de mare.
 
Pentru pâinea prăjită cu ierburi aromatice:
- 50g de unt moale;
- o lingură de pătrunjel tocat;
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt;
- 24 de felii de pâine neagră.
 
Cum se prepară:
Taie partea de sus a ardeilor rași, curăță-i de semințe și unge-i cu o lingură de ulei de măsline. Pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor, la foc mediu, timp de 15-20 de minute.
Scoate tava de la cuptor și lasă ardeii la scurs.
Într-o tigaie mică pune uleiul rămas și ceapa și lasă 3-4 minute. Adaugă usturoiul, lasă un minut, apoi continuă cu brânzeturile, roșiile, mărarul, piperul și sarea. Umple ardeii cu acest amestec și pune-i din nou în tavă. Lasă-i la foc mediu 25-30 de minute. 
Între timp amestecă untul moale, pătrunjelul și usturoiul într-un bol mic. Întinde mixul pe toate feliile de pâine. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și dă la cuptor, la foc mic, timp de 10-12 minute. Servește ardeii umpluți cu aceste felii crocante, foarte aromate.

 
2. Varză de Bruxelles cu brânză de capră și usturoi

Ingrediente:
- 600g de varză de Bruxelles;
- 4 linguri de ulei de măsline;
- 8 căței de usturoi, tocați mărunt;
- o linguriță de sare de mare;
- ½ linguriță de piper;
- 150g de brânză de capră proaspătă.
 
Cum se prepară:
Amestecă primele 5 ingrediente și pune-le într-o tigaie mare. Lasă la foc mic 25 de minute, amestecând din când în când.
După acest interval mută mixul într-un bol, adaugă brânza de capră, amestecă bine și savurează presărat cu busuioc verde.

 
3. Paste cu lămâie, anghinare, sparanghel și brânză de capră

Ingrediente:
- 400g de sparanghel, tăiat bucăți mici;
- 200g de paste, negătite;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 2½ lingurițe de sare de mare;
- 400g de anghinare de la conservă, bine scurse;
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt;
- o cană de brânză de capră, fărâmițată;
- 2 linguri de frunze de frunze de pătrunjel, tocat mărunt;
- o lingură de coajă de lămâie;
- 3 linguri de suc de lămâie;
-  ½ cană de parmezan ras.
 
Cum se prepară:
Umple o oală mare ¾ cu apă, adaugă 2 lingurițe de sare și dă în clocot. După aceea adaugă sparanghelul, lasă 2 minute, apoi scoate-l și lasă-l la răcit.
În aceeași apă pune pastele și gătește-le conform instrucțiunilor de pe pachet. La final scurge-le și păstrează o cană din lichidul în care au fiert.
Între timp încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare, pune anghinarele și lasă la foc mediu 3-4 minute. Adaugă usturoiul, mai lasă un minut, apoi pune și pastele, lasă 4-5 minute. Continuă cu sparanghelul, brânza de capră, coaja de lămâie, sarea și uleiul rămase și sucul de lămâie. Amestecă bine și completează cu lichidul păstrat de la paste. Servește presărat cu un strat generos de parmezan.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod