Alimentatie diversificata

Degeaba eşti vegetarian dacă mănânci cartofi prăjiţi şi paste! Ce trebuie să ştii dacă vrei să renunţi la carne

Cartofii prăjiţi, tofu prăjit şi pastele fără carne se încadrează în meniul vegetarian, dar nu înseamnă că sunt şi sănătoase. Trebuie să ştii ce să mănânci ca să nu ai carenţe nutriţionale!
Indiferent de raţionamentul pe care se bazează o persoană care alege să nu mai consume carne, trebuie să îi respecţi decizia. Fiecare ştie ce este mai bine pentru el, dar este foarte important să fii bine informată atunci când iei o asemenea decizie. Când faci o asemenea schimbare trebuie să ştii ce să mănânci, deoarece nu este atât de uşor precum ai crede. Faptul că alegi să nu mănânci carne sau să excluzi de tot orice sursă de proteine animale (lactate, ouă) prespune să acorzi o foarte mare atenţie alimentaţiei zilnice pentru a-i oferi corpului nutrienţii necesari.
Adică, dacă alegi să renunţi la carne, dar în schimb mănânci pe rupte cartofi prăjiţi, chipsuri, paste, brioşe, chiftele prăjite din legume nu ai rezolvat absolut nimic, asta dacă te preocupă sănătatea ta.


Dacă eşti vegetarian sau vegan trebuie să ai mare grijă la ceea ce mănânci!


După cum ştii, cartofii prăjiţi sunt vegetarieni, însă asta nu înseamnă că dacă îi consumi zilnic ai făcut o alegere bună. "Alegerea unui stil de viaţă vegetarian nu-ţi garantează şi o sănătate de fier.
Totul constă în abordarea pe care o ai atunci când alegi acest stil de viaţă. Un vegetarian care consumă leguminoase, fructe, legume, verdeţuri, nuci, seminţe va resimţi altfel efectele acestei diete asupra organismului, spre deosebire de unul care alege să consume în majoritatea cazurilor carbohidraţi rafinaţi, adică cartofi prăjiţi, paste, fursecuri, checuri, brioşe, chipsuri. Dacă excluzi din alimentaţia ta o anumită categorie de alimente, există riscul ca organismul tău să fie privat de nutrienţi importanţi"
, avertizează un nutriţionist celebru Jaime Mass, fondatorul Jaime Mass Nutritionals, citat de medicaldaily.com

De aceea, este atât de important că înainte de a renunţa la carne, lactate, ouă să ştii cu ce alternative sănătoase să le înlocuieşti, astfel încât să ai grijă de sănătatea ta.
 


Ce trebuie să ştii dacă vrei să renunţi la carne?


Potrivit specialistului, vegetarienii şi veganii trebuie să fie atenţi la aportul zilnic de proteine, fier, calciu, vitamina B12, grăsimi omega-3 şi zinc. Ideea de bază este să incluzi în meniul tău o varietate de alimente integrale şi sănătoase, echilibrând consumul de proteine, carbohidraţi şi grăsimi sănătoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod