De ce ți-e poftă? Organismul îți spune ce-i lipsește

De ce ți-e poftă, de aia are organismul tău nevoie. Și este foarte important să fii atentă la semnalele pe care ți le transmite, ca să menții o stare de sănătate cât mai bună.
Cine nu s-a confruntat cu poftele alimentare, măcar o dată? Cel puțin o dată ți s-a întâmplat să simți că leșini dacă nu ajungi la o bucată de ciocolată sau dacă nu mănânci o „patiserie” sărată. La fel de bine, pofta poate să fie o nevoie exagerată de a consuma paste sau pâine sau alimente foarte grase.

Ce indică poftele alimentare?


„Poftele alimentare traduc carențe pe care le are organismul fiecăruia dintre noi. Nu există << îmi e poftă de alimentul X>>, iar asta să fie o simplă toană, așa cum se întâmplă să aud foarte des.
Nu! Trebuie să reținem acest aspect foarte important.  Poftele traduc, de fapt, o carență pe care o resimte organismul nostru!', explică medicul Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Împreună cu specialistul, am reușit să întocmim o listă cu majoritatea poftelor alimentare pe care le manifestăm și cu o explicația pentru fiecare situație în parte.

Ție de ce ți-e poftă?


Carența de magneziu este tradusă printr-o poftă exagerată de a mânca ciocolată.
Suplimentează-ți dieta cu un aport mai mare de nuci, semințe, cereal integrale și zarzavaturi. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod