De ce să nu mai mănânci carne de porc. Motive care te vor convinge

Carnea de porc se află printre preferințele multor oameni și reprezintă aproximativ 38% din producția de carne la nivel mondial. Este populară în toată lumea fiind un aliment de bază, dar și folosit ca ingredient în foarte multe rețete.
Mulți specialiști susțin că este periculoasă pentru sănătatea noastră, iar consumul frecvent de carne de porc poate avea un impact negativ asupra organismului. Adevărat sau fals? Ei bine, se pare că totul are legătură, în primul rând, cu alimentația animalului. Porcul mănâncă aproape orice, fiind considerat și "deșeul" unei ferme, consumând de la legume, resturi, insecte, oase provenite de la alte animale, chiar și propriile fecale. Așadar, carnea acestui animal nu mai sună tocmai apetisant după ce afli exact cum și cu ce anume se hrănește, așa-i?

Iată de ce să nu mai mănânci carne de porc


Sistemul digestiv al porcului


Porcul absoarbe mai multe toxine decât celelalte animale, iar motivul are legătură cu sistemul digestiv al acestuia. Porcul digeră foarte repede ceea ce mănâncă, în aproximativ patru ore, față de 24 de ore, cât are nevoie o vacă, de exemplu.
În timpul procesului de digestie, animalele, inclusiv omul, elimină excesul de toxine, precum și de alte componente ale alimentelor consumate care ar putea fi periculoase pentru sănătate. Totuși, porcul stochează toxine care sunt depozitate în straturile de grăsime și care, mai apoi, ajung în farfuria oamenilor sub formă de friptură sau alte preparate. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod