De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine

Am auzit, poate, la bunici că pepenele roșu nu conține decât apă şi zahăr, însă acesta este, de fapt, un aliment foarte nutritiv. Are un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Ca să nu amintim și de numărul foarte mic de calorii.
Pepenele roșu este sinonim cu vara şi picnicurile, şi asta pe bună dreptate. Calitatea lui răcoritoare şi gustul dulce ajută la combaterea căldurii şi devine un desert gustos, perfect pentru zilele toride. Multe studii au arătat faptul că, pepenele scade rata obezităţii şi deci, a mortalităţii din această cauză la nivel global, dar reduce și riscul de a ne îmbolnăvi de diabet sau boli de inimă.

De ce să nu mânânci pepene cu pâine


Pe lângă aceste beneficii, pepenele roşu este recomandat şi în curele de slăbire, tocmai pentru că este redus în calorii.
Acesta poate fi consumat în cantităţi generoase, elimină senzaţia de foame şi facilitează eliminarea apei pe care corpul o reţine, având şi efect diuretic. Însă la bunici, mulți dintre noi obișnuiau să se delecteze cu o felie uriașă de pepene și ...pâine. Este gustul vacanțelor de vară, într-adevăr, însă sunt puțini cei care știu că această combinație nu este deloc una sănătoasă. Citeste continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod