De ce nu ar trebui să folosești o cană gradată pentru a măsura ingredientele solide


În ceea ce privește precizia, trebuie să ai grijă când faci anumite rețete.
Există situații în care îți poți da seama de cantități din ochi, cum ar fi o friptură care are nevoie de aproximativ jumătate de pahar de vin pentru o aromă mai mai bună. Iată de ce nu ar trebui să folosești o cană gradată pentru a măsura ingredientele solide!

Motivele pentru care nu ar trebui să folosești o cană gradată pentru a măsura ingredientele solide


Există situații în care măsurătorile exacte sunt vitale, cum ar fi rețetele precise pentru produse de patiserie și dulciuri. Măsurarea ingredientelor în funcție de masă, adică pe un cântar de bucătărie, îți va oferi cel mai bun rezultat.
Dar dacă insisiști să măsori ingredientele solide în funcție de volum, trebuie să te asiguri că folosești cana gradată potrivită.

Chiar dacă o cană de măsurare a ingredientelor uscate poate fi aceeași și pentru ingredientele lichide, realitatea este că o cană pentru ingredientele uscate va putea include o cantitate mai mare de ingrediente. Dacă umpli o cană de măsurare a ingredientelor cu apă, vei observa că poate include în medie cu 10 grame mai mult decâ cănile de măsurat lichide.
Acest lucru probabil că nu îți va strica sosul de spaghete. Dar 10 grame de lichid suplimentar (sau 30, în funcție de câte căni necesită rețeta) s-ar putea să îți facă probleme când vine vorba de copt, preparat înghețată sau bomboane.

De asemenea, cănile de măsurare pentru ingrediente uscate nu sunt proiectate să măsore ingredientele lichide și viceversa. Metoda de măsurare a ingredientelor lichide este prin plasarea cănii gradate pe o suprafața plană și turnarea lichidelor chiar sub linie.
Apoi poți să te apropii și să vezi dacă lichidul este până la linie. Dacă este nevoie, mai toarnă foarte încet lichid, până la linia la care este nevoie. Nu poți face acest lucru cu o cană gradată pentru ingredientele uscate. Nu numai că nu există linii, dar nu îți vei da seama exact care este nivelul lichidului.

Metoda de măsurare a ingredientelor uscate nu va funcționa cu o cană gradată pentru ingrediente lichide. Dacă vrei să faci o rețetă cu adevărat complicată, care necesită o atenție deosebită în ceea ce privește gramajul ingredientelor, cântarul alimentar poate fi cel mai bun prieten al tău.
Dacă nu deții unul sau dacă nu te afli în bucătăria ta, atunci este important să te asiguri că folosești cana gradată potrivită pentru fiecare tip de ingrediente. În cele din urmă, ar putea fi vorba despre o rețetă reușită sau nereușită.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod