De ce nu ar trebui să arunci sâmburii de avocado? 4 beneficii

Fructul de avocado este unul dintre cele mai populare fructe în ultima vreme. Acesta are un conținut bogat de grăsimi mononesaturate, pe care organismul le poate arde cu ușurință pentru a produce energie.
Prin includerea acestui fruct în dieta ta, vei crește nivelul de grăsimi sănătoase, fără a-l crește și pe cel de carbohidrați sau de proteine. Fructul de avocado îți va furniza și potasiu, un mineral vital pentru mai multe procese din organism. Însă știi de ce nu ar trebui să arunci sâmburii de avocado? Iată ce spun specialiștii în sănătate!

Motivele pentru care nu ar trebui să arunci sâmburii de avocado


Când mănânci avocado, elimini sâmburele și consumi numai pulpa. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că acest lucru este complet greșit.
De fapt, ar trebui să mâncăm și sâmburii de avocado, deoarece aceștia sunt o parte extrem de hrănitoare și au avantaje uimitoare pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea!

Beneficiile pentru sănătate aduse de sâmburii de avocado


Bun pentru digestie


Sâmburele de avocado are proprietăți care pot reduce sau atenua diareea. Acesta va împiedica, de asemenea, creșterea bacteriilor rele din intestine.

Încetinește procesul de îmbătrânire


Sâmburele de avocado are uleiuri ce conțin antioxidanți, care sunt benefici pentru reducerea daunelor cauzate de radicalii liberi, inclusiv îmbătrânirea și diferite boli. Puterea sa antiinflamatoare va reduce semnele îmbătrânirii de pe piele.
Mai mult, acesta poate să atenueze durerea și să crească nivelul de energie al organismului, datorită faptului că scade nivelul glucozei din sânge și menține o greutate echilibrată.

Este abundent în antioxidanți


Sâmburele și coaja de avocado conțin polifenoli, care sunt niște antioxidanți ce pot lupta împotriva daunelor celulare, pot preveni diabetul zaharat de tip 2, pot reduce inflamația din corp, pot regla tensiunea arterială și pot echilibra greutatea.

Are proprietăți anti-cancer


Potrivit cercetătorilor, extractul de etanol din fructul și sâmburii de avocado a luptat cu succes împotriva celulelor leucemice, cu ajutorul unui mecanism de stres oxidativ.

Cum să obții ce este cel mai bun din avocado


Conform unui studiu realizat de UCLA, cea mai mare concentrație de carotenoizi buni se găsește în cea mai întunecată parte a fructului, cea apropiată de interiorul cojii. Deci trebuie să știi cum să cureți fructul de avocado în mod corespunzător - cu mâinile, precum ai curăța o banană. 

Cum să cureți fructul de avocado


Taie fructul de avocado pe lungime și în jurul sâmburelui. 

Ține ambele jumătăți și răsucește-le în direcția opusă pentru a le îndepărta de sâmbure.

Scoate sâmburele.

Taie fiecare dintre jumătăți pe lungime.

Cu ajutorul degetului mare și al degetului arătător, îndepărtează coaja de pe bucăți.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod