De ce ar trebui să consumi sare de Himalaya

Sarea este un nutrient esențial, de care corpul are nevoie pentru transportul nutrienților în și din celulele noastre, reglarea tensiunii arteriale, schimbul de ioni și multe altele.
Cu toate acestea, nu toate sărurile sunt la fel. Sarea de masă, din care lipsesc mineralele în afară de sodiu și clor, nu va avea același efect biologic pozitiv asupra corpului ca o sare de Himalaya. 

Motivele pentru care ar trebui să consumi sare de Himalaya

Una dintre cele mai nutritive și complete săruri pe care le putem consuma este sarea de Himalaya. Iată cum poate transforma orice preparat într-o sursă nutritivă!

1. Este bogată în minerale


Cel mai mare avantaj al sării de Himalaya este concentrația sa densă de minerale. Sarea de Himalaya conține 84 de minerale, electroliți și elemente.
Din acest motiv, dacă mănânci sare de Himalaya, remediezi practic orice deficiență minerală posibilă. În cantitate semnificativă, sarea de Himalaya conține iod, magneziu, zinc, fier și calciu. Deficiențele de iod sunt periculoase, deoarece iodul joacă un rol esențial în funcționarea glandei tiroide, care controlează metabolismul.

2. Te poate ajuta să detoxifici organismul


Deși se consumă în mod tradițional cu alimente, profilul impresionant al mineralelor sării de Himalaya este perfect și pentru detoxificare. De exemplu, nu vei găsi o sare de baie mai bună decât sarea de Himalaya, deoarece mineralele și ionii săi negativi penetrează cu ușurință pielea.
În acest fel, curăță pielea și te relaxează. De asemenea, sarea de Himalaya are un efect pozitiv asupra aerului. Nu este o coincidență faptul că toate lămpile de sare sunt fabricate din sare de Himalaya. Ionii negativi ai sării se leagă de ionii pozitivi din aer, eliminând poluanții în acest fel.

3. Conține sodiu


Deloc surprinzător, unul dintre mineralele regăsit în cea mai mare proporție în sarea de Himalaya este sodiul. Deși sodiul are o reputație proastă, din cauza legăturii sale cu alimentele procesate, corpul nostru are nevoie de sodiu neprocesat.
Acesta reglează volumul sanguin și, prin urmare, tensiunea arterială. De asemenea, ajută la controlul contracțiilor musculare, al funcțiilor cardiace și al transmisiilor nervoase. 

Sarea de Himalaya poate fi achiziționată în nenumărate magazine și este, de obicei, vândută sub formă de granule fine sau grosiere. Este recomandată sarea de Himalaya cu granulație fină, deoarece cristalele mici sunt mult mai ușor de inclus în preparate. Când cumperi sarea, nu uita să verifici dacă este de culoare roz, acest lucru indicând faptul că sarea are un conținut mare de minerale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod