De ce ar trebui să consumi mai des semințe de chia

Semințele de chia sunt acele semințe negre și mici care provin din planta Salvia hispanica, membră a familiei mentei, care provine din America Centrală și de Sud. Legenda spune că vechii azteci și mayași foloseau aceste semințe de chia ca sursă de energie. Iată cum le poți folosi și tu în zilele noastre!

Motivul pentru care ar trebui să consumi mai des semințe de chia


Pentru niște semințe atât de mici, semințele de chia conțin câteva substanțe nutritive importante. Acestea au un conținut bogat de fibre, care te ajută să îți satisfaci foamea. O porție de 25 de grame de semințe de chia conține aproximativ 9 grame de fibre. Cantitatea zilnică recomandată de fibre este de 30 de grame, așa că partea care provine din semințele de chia în fiecare zi ar putea fi o contribuție utilă.
Fibrele sunt importante pentru un sistem digestiv sănătos, iar multe persoane nu ating cantitatea recomandată.

Acizii grași omega-3 sunt cunoscuți pentru efectele lor antiinflamatorii, precum și pentru stimularea sănătății creierului și a inimii. Semințele de chia conțin acizi grași omega-3 sub formă de plante: acidul alfa linoleic. Este mult mai greu pentru oameni să transforme acidul alfa linoleic în forma preferată de organism. Prin urmare, conținutul de omega-3 al semințelor de chia este mult mai scăzut în comparație cu cel din sursele animale, cum ar fi din pește.
Însă în cazul persoanelor care nu mănâncă pește, semințele de chia sunt un plus pentru dietă.

Semințele de chia au o cantitate relativ mare de proteine, deci reprezintă o sursă utilă de proteine vegetale și oferă organismului o serie de aminoacizi, în special în dietele vegetariene și vegane.

Combinația de grăsimi, proteine și fibre înseamnă că
semințele sunt digerate relativ încet, oferind o eliberare lungă și lentă de energie, reușind să mențină nivelurile de zahăr din sânge stabile.

În plus, aceste semințe de chia au un conținut bogat de minerale, cum ar fi calciul și magneziul, precum și manganul, care ajută la obținerea enzimelor.

Când vine vorba de stimularea sănătății osoase, cât de mult crezi că te pot ajuta semințele de chia? Beneficiile acestor semințe sunt atribuite conținutului de calciu și altor minerale cunoscute pentru rolul lor în sănătatea osoasă.
O porție de 25 de grame de semințe de chia conține 157 de miligrame de calciu, adică mai mult decât regăsești în 100 de mililitri de lapte.

Acum că ai aflat toate aceste beneficii ale semințelor de chia, nu mai aștepta și include-le în smoothie-uri și în orice preparat crezi că se potrivesc!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod