Cum și de ce să îți detoxifiezi corpul și mintea

Pentru unele persoane, este un eveniment astronomic acela în care pe lună este imprimată umbra pământului, iar pentru alții are un simbolism astrologic și o semnificație energetică. De aceea, unii oameni cred că ar trebui să îți detoxifiezi corpul și mintea în acest moment. Iată de ce!

Când ar trebui să îți detoxifiezi corpul și mintea?


Eclipsele de lună simbolizează de obicei introspecția. Acestea scot la iveală trecutul și aduc lucruri noi, atât la nivel personal, cât și colectiv. Poate fi un proces dureros uneori, deoarece schimbarea serioasă este de obicei o provocare pentru cei mai mulți oameni. Totuși, eclipsa de lună vine cu reflecție, vindecare și schimbare, în special în ceea ce privește ruptura dintre masculin și feminin. Toți oamenii au ambele energii în interiorul lor, însă la cei mai mulți acestea nu s-au integrat. În esență, eclipsa de lună reprezintă o reflecție profundă, care ar trebui să ne încurajeze să ne analizăm propria noastră viață. Este un timp al detoxifierii, al curățării.

Câți oameni ar trebui să aibă mai multă grijă de sine? Răspunsul este toți.
Fie că este vorba despre sănătatea fizică, de sănătatea mintală sau chiar de modul în care ne prioritizăm timpul, avem cu toții modalități prin care nu ajungem să ne împlinim idealurile. 

Uneori, este nevoie de o resetare majoră. Chiar dacă nu alegi să faci acest lucru în mod conștient, ciclul tău natural va găsi întotdeauna o modalitate de a-ți oferi ocazia să îți detoxifiezi corpul și mintea. Este important să valorifici această ocazie.

Pe ce ar trebui să te concentrezi dacă vrei să îți detoxifiezi corpul și mintea?


1. Ai grijă la alimentele pe care le mănânci


Mâncarea pe care o consumi este extrem de importantă pentru sănătatea ta pe termen scurt și lung. Din ce în ce mai multe studii arată că afecțiunile, precum cancerul, diabetul, obezitatea, bolile de inimă, alergiile, artrita, depresia și anxietatea, sunt corelate cu o nutriție necorespunzătoare, cu bolile intestinului și cu aditivii chimici periculoși care se regăsesc în alimentele procesate și sunt pulverizați pe fructe și legume.
Fiecare persoană este biologic unică și are nevoi nutriționale și reacții la diverse grupuri alimentare diferite. Prin urmare, analizarea a ceea ce funcționează cel mai bine pentru corpul și mintea ta este responsabilitatea ta personală.

2. Ai grijă la lichidele pe care le bei


La fel ca în cazul alimentelor, lichidele pe care le consumăm pot avea un impact pozitiv sau negativ asupra sănătății noastre. Bea cantități ridicate de apă filtrată de toxine, care are un pH ridicat (alcalin), care este mineralizată și chiar hidrogenată dacă se poate. Încearcă să eviți alcoolul pentru a-i oferi o pauză ficatului și altor organe care sunt afectate de impactul său. Încearcă să eviți și băuturile carbogazoase dulci.
Când vine vorba de cafea, încearcă să limitezi consumul la una singură pe zi.

3. Ai grijă de tine


Multe persoane nu se gândesc de două ori înainte de a lua un pumn de medicamente pentru problemele pe care le au. Cu toate acestea, unele medicamente sunt ineficiente, altele dau dependență, unele sunt promovate intens pe nedrept. Este important ca fiecare persoană să își asume o responsabilitate mai mare când vine vorba de propria persoană. În plus, o simplă schimbare a dietei și includerea alimentelor bogate în substanțe nutritive și evitarea toxinelor reprezintă în multe cazuri modalitatea perfectă de a vindeca o afecțiune. Sunt necesare și măsuri preventive pentru a evita problemele de sănătate, precum și strategii educaționale și de dezvoltare a minții.
Încearcă să faci mai multă mișcare alături de o dietă adecvată. Meditează cel puțin 10 minute în fiecare dimineață și / sau seara. Nu în ultimul rând, încearcă să renunți la obiceiurile nesănătoase pe care le ai, cum ar fi fumatul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod