Cum se curăță calamarii corect: 5 pași pe care să-i respecți

Poți achiziționa calamari curățați din comerț, însă prețul pentru calamarii necurățați este mai mic, iar procedeul de curățare este unul destul de ușor, după cum vei observa în pașii de mai jos.
Indiferent dacă ai cumpărat calamari proaspeți sau congelați, iată cum se curăță calamarii corect!

5 pași pentru a curăța calamarii corect


1. Îndepărtează capul de corpul calamarilor


Pune calamarii pe o hârtie sau un tocător și folosește o pereche de mănuși. Ține coada calamarului cu o mână și capul cu cealaltă mână. Trage ferm, cu o ușoară mișcare de răsucire. Capul și măruntaiele ar trebui să alunece cu ușurință în afara corpului. Tentaculele și corpul fără măruntaie sunt comestibile, iar capul și măruntaiele se aruncă.

2. Cum se curăță calamarii corect: Elimină sacul cu cerneală din calamari


Cerneala calamarilor este folosită de mulți bucătari pentru a adăuga o aromă deosebită preparatelor. Sacul cu cerneală este situat în măruntaiele calamarilor.
Arată ca o venă neagră și este ușor de îndepărtat cu unghia. Pentru a ajunge la cerneală, găurește sacul de cerneală și stoarce-l într-o lingură de apă, vin sau alt lichid de gătit. Ai grijă să folosești mănuși și un șorț, deoarece această cerneală pătează.

3. Taie tentaculele


Tentaculele calamarilor sunt comestibile și sunt absolut delicioase atunci când sunt prăjite sau folosite pentru o supă de fructe de mare. Se plasează cuțitul exact în spatele ochilor calamarului și se taie. De asemenea, dacă plănuiești să mănânci tentaculele, trebuie să îndepărtezi vârful / ciocul.
Acesta este, de fapt, o porție osoasă a cartilajului, care nu se mănâncă. Este localizată la baza tentaculelor, unde acestea se conectează la capul calamarului. Odată ce tentaculele sunt tăiate, stoarce țesutul conjunctiv din partea superioară, iar ciocul va ieși cu ușurință.

4. Cum se curăță calamarii corect: Curăță coada de cartilaj


Porțiunea cozii conține o porțiune subțire de cartilaj, care nu este comestibilă și trebuie eliminată. Poți apuca acest cartilaj cu degetele, după care îl tragi cu ușurință din corpul calamarilor.

5. Cum se curăță calamarii corect: Îndepărtează membrana pielii


Cu toate că pielea închisă la culoare a calamarilor este comestibilă, cei mai mulți bucătari aleg să o îndepărteze. Aceasta poate fi trasă ușor de pe corpul calamarilor cu ajutorul degetelor.
Dacă nu reușești cu degetele, folosește un cuțit. Odată ce ai îndepărtat această membrană, clătește bine corpul calamarilor, pentru a îndepărta orice reziduuri. Tamponează cu un prosop de hârtie calamarii, înainte de a-i prepara după rețeta ta preferată.

Mai departe, poți tăia corpul calamarilor pentru a face inele prăjite de calamari sau poți folosi corpul acestora pentru o umplutură pe gustul întregii familii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod