Cum se consumă jackfruit sau carnea vegetală și ce beneficii are acest fruct?

Jackfruit este un fruct uriaș folosit adesea ca înlocuitor al cărnii. În România se găsește la conservă și se pot prepara o mulțime de mâncăruri delicioase din el.
Află din acest articol mai multe informații despre cel mai mare fruct din lume, inclusiv unde se cultivă și cum se consumă!

Cum se consumă jackfruit sau carnea vegetală și ce beneficii are acest fruct

Ce este și unde trăiește planta de jackfruit?


Considerat a fi o rudă a smochinelor și a dudului, jackfruit creste în zonele tropicale și subtropicale din Asia de Sud-Est, Brazilia, Africa, Caraibe, Florida, Australia, Puerto Rico și multe insule din Pacific. Jackfruit este cel mai mare fruct de arbori din lume, un singur exemplar cântărind între 10 și 25 kg.
Se știe că pomii de jackfruit au de obicei până la 150 de fructe pe an.

Spre deosebire de alți pomi fructiferi, arborii jackfruit nu sunt cultivați în livezi. În țările native, aceștia cresc de obicei la marginea drumului, fiind meniți să ofere umbră sau să ferească locuitorii de vânt.

Fructul arată ca un pepene alungit sau ca un mango mai mare. La exterior are țepi, dar acestea sunt tocite și se înmoaie pe măsură ce fructul se coace. Când este copt, fructul devine gălbui, cu pete maronii, capătă un miros dulceag și devine lipicios datorită uleiurilor esențiale din coajă și a unor substanțe de tip rășini pe care fructul le secretă. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod