Cum se bea ceaiul in diferite părţi ale lumii

Cu toţii am auzit la un moment dat despre englezi şi ritualul ceaiului de la ora 5. Într-adevăr, şi românii beau ceai destul de des, însă la noi este de obicei considerat un fel de leac, bun numai pentru răceală. Prin alte părţi ale lumii, fiecare ceaşcă este preparată cu mare atenţie şi ceaiul este o băutură consumată în orice moment al zilei.

Cu toţii am auzit la un moment dat despre englezi şi ritualul ceaiului de la ora 5. Într-adevăr, şi românii beau ceai destul de des, însă la noi este de obicei considerat un fel de leac, bun numai pentru răceală. Prin alte părţi ale lumii, fiecare ceaşcă este preparată cu mare atenţie şi ceaiul este o băutură consumată în orice moment al zilei.

 

Dacă îţi place ceaiul şi vrei să îl guşti în tot felul de combinaţii, hai să vedem cum îl savurează alte popoare.

În Marea Britanie, ceaiul negru se bea tare, cu lapte şi zahăr pentru a-i da mai multă consistenţă şi pentru a reduce din amăreală şi din astringenţă.



În restul Europei în schimb, se obişnuieşte ca ceaiul să fie lăsat să se infuzeze pentru o perioadă mai scurtă de timp. Ruşii preferă şi ei ceaiul negru: apa fiartă se toarnă peste esenţa puternică de ceai, se aromează cu lămâie şi se îndulceşte fie cu gem, fie cu ajutorul unui cub de zahăr ţinut în gură.

În Turcia şi în Maroc, cel mai popular ceai este cel verde, ale cărui frunze se ţin la fiert pentru 20 de minute. Ceaiul negru se bea tare şi dulce, adesea aromat cu mentă şi băut din pahare mici.


Şi alte ţări din Africa de Nord preferă ceaiul verde, băut cu lapte şi foarte dulce, pe care îl servesc din pahare pe parcursul întregii zile.

Japonezii beau foarte mult ceai verde, pe care îl prepară fie tradiţional, din pudră, în timpul Ceremoniei Ceaiului, fie din frunze. Le place ceaiul slab, aromat, adesea cu iasomie.

În China se bea ceai verde simplu sau, în funcţie de regiune, cu iasomie, negru sau Oolong. Acesta este infuzat direct în cană, care este acoperită cu un capac.
Adesea, aceleaşi frunze sunt puse la infuzat chiar şi de 3 ori la rând.

Tibetanii îşi prepară ceaiul ţinându-l la infuzat în lapte sau apă pentru o perioadă lungă de timp, apoi amestecat cu unt de iac în castronaşe de lemn.

În India, este foarte popular chai-ul: ceai foarte aromat, cu scorţişoară şi cardamon, servit cu lapte şi zahăr. Această băutură este servită de Chaiwallah, maestrul preparării ceaiului.

În Statele Unite ale Americii, ceaiul se bea şi rece, şi cald.
În statele din Sud se foloseşte apa rece pentru infuzii, sau se lasă să se răcească bine înainte de a fi consumat.

Tu cum îl preferi?

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod