Cum să-ți schimbi stilul de viață în 2014 ca să fii mai sănătoasă

La fiecare început de an este bine să îți faci o listă cu lucrurile importante pe care vrei să le realizezi, iar sănătatea ar trebui să fie o prioritate.
Nu este suficient să te rogi să fii mai sănătosă în 2014, ci este nevoie să faci și câteva schimbări în stilul de viață, schimbări care nu sunt deloc greu de adoptat, dacă ai un strop de ambiție.

Fă-ți un program de sport

Poate sună redundant, dar trebuie să știi că sportul este esențial pentru sănătatea ta, cu atât mai mult în ziua de zi, când obiceiurile proaste îți dau peste cap metabolismul și îți grăbesc îmbătrânirea. Chiar dacă nu ești genul de persoană care merge conștiincios la sală, poți încerca să-ți faci un program de sport, câte jumătate de oră în fiecare zi.

Ține cont de ceea ce mănânci

Alimentația joacă și ea un rol esențial pentru starea ta de sănătate.
Dacă obișnuiești să consumi des fast food și junk food, primele semne de boală nu apar imediat, însă ele se vor vedea cu siguranță peste câțiva ani, de aceea este bine să faci mici schimbări în stilul de viață și să previi eventualele probleme.

În 2014, propune-ți să mănânci mai des legume și fructe, cereale integrale și produse din făină integrală, lactate degresate, fructe de mare, pește, carne slabă, ouă, leguminoase, oleaginoase și semințe. De asemenea, limitează consumul de băuturi carbogazoase, dulciuri, prăjituri, produse de patiserie, prăjeli, alimente care conțin foarte multe grăsimi saturate și făinoase procesate.

Gătește mai des acasă

Mâncarea de la restaurant poate fi gustoasă și te scutește să mai gătești acasă, dar ea poate ascunde o mulțime de ingrediente nesănătoase, cum ar fi sare, zahăr și grăsimi în exces.
O schimbare benefică în stilul tău de viață ar fi să gătești mai des în anul care vine. Când îți prepari singură mâncarea, ai mai mult control asupra ingredientelor, iar rezultatele sunt mult mai sănătoase.

Nu mai comanda mâncare la birou

Uneori, gesturile simple dau cele mai bune rezultate când vrei să ai grijă de sănătatea ta, de aceea, în 2014, îți propunem să renunți la a-ți comanda mâncare la birou sau a cumpăra produse de la automate. Pregătește-ți acasă pachețelul cu mâncare și vei vedea că îți va fi mult mai ușor să-ți menții silueta.

Respectă cele 3 mese ale zilei

Chiar dacă nu ai timp să iei micul dejun acasă, cel puțin încearcă să nu uiți de el și la serviciu.
Când sari peste una dintre mesele principale, la următoarea masă vei fi tentată să mănânci mai mult, din cauza foamei. Fă o schimbare în stilul tău de viață, iar starea ta de sănătate va excela.

Dormi 7 ore pe noapte

Obișnuiești să ieși des în club sau să pierzi nopțile? Atunci să știi că acesta este unul dintre motivele pentru care ești mereu obosită, lipsită de energie și cu tendință de îngrășare. Pentru a fi sănătoasă, trebuie să ai un stil de viață echilibrat, iar acesta din urmă presupune să dormi în fiecare noapte cel puțin 7 ore.

Controlează-ți sănătatea

Nu în ultimul rând, pentru a avea grijă de sănătatea ta este crucial să-ți faci analize anuale.
Nu le amâna până în momentul în care simți că ceva începe să te doară, pentru că poate fi prea târziu. Fii prevăzătoare și ține-ți sănătatea sub control. Vei vedea că o schimbare atât de simplă în stilul de viață poate fi un adevărat miracol pentru tine.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionica pe 13 Ian 2014, 23:24
    coment

    asa e aveti dreptate , imi place ca aveti bune idei !!!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod