Cum să scapi de burtă fără să faci exerciţii?

Senzaţia de abdomen umflat este foarte supărătoare, dar ca să scapi de balonare poţi să recurgi la următoarele trucuri care au rolul de a uşura procesul de digestie.
Abdomenul tău poate să fie plat dacă ai grijă la câteva trucuri care funcţionează asupra sistemului digestiv. Atunci când nu ai timp de exerciţii fizice care sunt cele mai bune pentru tonifierea şi funcţionarea corectă a sistemului digestiv, poţi să pui în aplicare aceste sfaturi care previn apariţia balonării şi a flatulenţei.

Chiar dacă balonarea este un efect natural al corpului care apare după ce bacteriile intestinale au grijă de digestia ta, trebuie să ştii că are foarte mare importanţă ceea ce mănânci şi bei.
Trebuie să ştii că cu cât stomacul tău va digera mai greu alimentele, cu atât se va produce o cantitate mai mare de gaze intestinale.

Masajul şi câteva sfaturi alimentare de care trebuie să ţii cont te pot ajuta să previi efectul neplăcut de balonare. Acestea sunt cele mai utile metode care previn balonarea, însă dacă faci cu regularitate exerciţii pentru abdomen vei întări musculatura şi nu vei resimţi atât de intens senzaţia de burtă umflată.

Iată cum să scapi de burtă fără să faci exerciţii:


1. Masajul

Există trei feluri de masaje simple pe care le poţi aplică în zona abdominală şi care te ajută să ai o digestie mai bună.

Primul tip de masaj se face deasupra buricului, plasând patru degete deasupra lui pentru a stabili zona care trebuie masată. Acel punct trebuie masat timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceas şi în sens invers.

Dacă masajul a fost realizat bine trebuie să simţi un gust acru în gură şi să simţi o creştere a cantităţii de salivă. Acest masaj reduce formarea gazelor intestinale şi stimulează buna funcţionare a stomacului.

Foto: brightside.me



Al doilea tip de masaj se face tot deasupra buricului, plasând două degete deasupra lui pentru a stabili zona care trebuie masată. Deasupra celui de-al doilea deget este punctul care trebuie presat şi masat timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceas şi în sens invers.

Acest masaj te ajută să scapi de retenţia de apă şi de senzaţia că ai corpul foarte greu.

Foto: brightside.me

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod