Cum să pregătești cea mai bună rețetă de ou copt în avocado

Pentru un plus de omega-3 la micul dejun, încearcă să gătești ouăle în avocado.
Pe lângă conținutul său bogat în acizi grași sănătoși pentru inimă și numărul ridicat de proteine, acest mic dejun plin de fibre te va ajuta să-ți începi ziua într-o notă sănătoasă. Iar dacă ești mereu pe grabă dimineață, te vei bucura să auzi că pentru această rețetă de ou copt în avocado ai nevoie doar de câteva ingrediente și puțin timp pentru preparare. Iată cum poți face și tu cea mai bună rețetă de ou copt în avocado!

Ingrediente


2 fructe de avocado
4 ouă proaspete
1/8 linguriță de piper
1 linguriță de arpagic tocat mărunt

Mod de preparare


Dificultate: scăzută

Timp de preparare: 40 de minute

Nr. porții: 2

Cuptorul se încălzește în prealabil la 220 de grade Celsius.

Fructele de avocado se taie în jumătăți și se scot sâmburii.
După aceea, cu ajutorul unei linguri, se scoate puțină pulpă din centrul fructelor de avocado, astfel încât ouăle să încapă perfect în scobitura făcută. 

Jumătățile de avocado se adaugă într-un vas mic de copt. Asigură-te că acestea stau bine, astfel încât să nu se răstoarne în timpul cât stau la cuptor. 

Se sparge câte un ou în fiecare jumătate de avocado. Încearcă să pui gălbenușul mai întâi, după care să lași albușul de ou să se verse, pentru a se umple restul scobiturilor.
Se introduce vasul termorezistent în cuptorul încălzit în prealabil și se lasă să se gătească pentru aproximativ 15-20 de minute. Timpul de gătire variază în funcție de mărimea ouălor și fructelor de avocado. În principal, trebuie să te asiguri că albușurile de ou au suficient timp pentru a se găti.

Se scoate vasul din cuptor, se asezonează preparatul cu piper și arpagic și se împarte cu cei dragi.

Această rețetă merge perfect cu arpagic proaspăt tocat, mai ales în această perioadă, însă poți înlocui acest ingredient cu orice alte ierburi preferi, în funcție de sezon sau de gusturile tale și ale celor dragi.
Unele persoane folosesc și o lingură de sos salsa sau iute pentru a da un gust picant acestui preparat.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod