Cum să mănânci când faci sport. 6 secrete de alimentaţie

Orice tip de activitate fizică te ajută să arzi mai multe calorii şi să scapi de kilogramele în plus. Descoperă ce alimente trebuie să consumi şi pe care să le eviţi atunci când faci sport cu regularitate!

Orice tip de activitate fizică te ajută să arzi mai multe calorii şi să scapi de kilogramele în plus. Descoperă ce alimente trebuie să consumi şi pe care să le eviţi atunci când faci sport cu regularitate!

 

Unele alimente precum dulciurile nu sunt recomandate în primele două ore după un antrenament dacă vrei să slăbeşti. La fel, există unele reguli pe care trebuie să le cunoşti atunci când faci mişcare pentru a slăbi sau pentru a te menţine la o greutate corporală normală.

Află de la medicul nutriţionist Mihaela Bilic cinci secrete de alimentaţie atunci când faci sport!

 

1.

Apa minerală după antrenament
Potrivit medicului nutriţionist Mihaela Bilic, la o jumătate de oră sau chiar o oră după antrenament este recomandat să consumi apă minerală care ajută la remineralizarea organismului. Acest lucru este esenţial deoarece în timpul antrenamentului se pierd foarte multe minerale prin transpiraţie.


2. Nu mânca dulciuri, fructe şi făinoase timp de 1-2 ore după antrenament
Dacă vrei să slăbeşti trebuie să forţezi organismul să consume din rezervele deja existente, nu să aduci un surplus de zahăr imediat după ce te-ai antrenat. "În cazul în care doriţi să scăpaţi de excesul de grăsime cu ajutorul sportului, atunci nu aveţi interesul ca depozitele de glicogen, epuizate prin mişcare, să fie reumplute cu glucoza alimentară", explică nutriţionistul în cartea sa "Sănătatea are gust".



3. Nu mânca cu 3 ore înainte de a face sport
Acest lucru te va ajuta să alergi mai uşor, să arzi din rezervele existente şi să eviţi exerciţiul fizic în plin proces de digestie.


4. Mişcarea este de preferat să fie făcută dimineaţa
Cel mai bun moment pentru orice antrenament este dimineaţa, înainte de micul dejun. Acest lucru te va ajuta să arzi mai multe calorii pe parcursul întregii zile, deoarece stimulează metabolismul. "Depozitele hepatice de glicogen sunt aproape epuizate după noapte, prin urmare vor fi puse la bătaie depozitele de grăsime ca sursă de energie", explică nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea sa.



5. Mănâncă proteine după un antrenament
Cel mai bine ar fi să mănânci proteine (carne, ouă, brânză, năut, linte, mazăre, fasole boabe) după un antrenament şi să limitezi consumul carbohidraţilor (pâine, gem, fructe, cereale), avertizează nutriţionistul. Explicaţia ar fi aceea că proteinele au nevoie de mai multă energie pentru a fi digerate, în vreme ce carbohidraţii eliberează foarte rapid glucoza şi favorizează refacerea depozitelor de grăsime.


6. Lasă carbohidraţii pentru o gustare

Sfatul specialistului este de a apela la carbohidraţi doar ca o mică gustare între mesele principale.
Un baton de cereale, fructele sau biscuiţii sunt rcomandaţi cu 30-45 de minute înainte de efortul fizic şi numai în cazul în care au trecut mai mult de 4-5 ore de la ultima masă. 

 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sergiu pe 12 Nov 2012, 08:37
    corect sa nu mananci

    Dupa ce ai mancat intervine digestia, acest proces este unul foarte risipitor de energie fiind nevoie de 25% din energia corpului ptr a fi dus la bun sfarist, astfel ca daca mananci si alergi nivelul de energie va fi mult mai scazut. Se mananca la 1 ora dupa sport :) Puteti cauta pe net despre digestie ptr a va convinde singure.

    0
    0

  • Ioana BALAN pe 1 Aug 2012, 15:47
    Un mic dar util sfat !

    In atentia dumneavoastra DOMNISOARELOR,DOAMNELOR !!! Acceptati va rugam micul nostru sfat si adaugati in meniul vostru minim 2 cesti/zi de "Fitness - Antioxidant - Coffee" . Este singura CAFEA 100% NATURALA din lume in amestec armonios cu 16 plante(medicinale) si condimente naturale . Cel putin 6(sase) dintre acestea au capacitatea sa genereze un PROCES NATURAL si SANATOS de SLABIRE . Alte plante din continut va pot ajuta sa va recuperati natural si sanatos energia(Ginseng , Rhodiola Rosea) , altele sunt antioxidante-ca si cafeaua de altfel-(ghimbir,ceai verde,verbina) ajutandu-va sa "luptati" cu radicalii liberi , marea problema a organismului uman . Gustul si aroma sunt cele clasice si pregnante de cafea, avand in vedere faptul ca la baza ei stau cafeaua Arabica(80%) si Robusta. Este foarte usor "parfumata" de la Cardamon (al 3-lea cel mai scump condiment din lume dupa Sofran si Vanilie) , simtindu-se foarte usor si aroma de Scortisoara. Nu trebuie adaugat nici un fel de indulcitor, deoarece una dintre plantele din continut este Radacina de Lemn Dulce . Detalii complete despre brandul "FITNESS - COFFEE" referitoare la sortimente , ingrediente dar, mai ales beneficii pe www.fitnesscoffee.ro .

    0
    0

  • elena pe 27 Iul 2012, 18:49
    hm

    mi se pare total aiurea sa nu mananci dimineata inainte de antrenament, daca ai energie poti lucra mai mult, pe stomacul gol te poti epuiza, cum spunea si alexandra ar insemna sa stai nemancat vreo 5 ore, in mod sigur slabesti in ritmul asta dar ai toate sansele sa ajungi si la spital.

    3
    3

  • alexandra pe 26 Iul 2012, 17:08
    mda

    ce e ciudat e ca nu putem manca cu 3 ore inainte de sport si dupa aia peste 2 ore abia. sa ma uit la ceas ca sa nu mananc vreo 5-6 ore nimic? si daca am 5 mese pe zi?

    2
    0

  • maria pe 26 Iul 2012, 04:21
    am incercat

    Eu, in perioada in care faceam sport dimineata, ramaneam cu o pofta de mancare pe tot parcursul zilei si mancam mult mai mult decat de obicei (ajungeam si la 4 - 5 mese pe zi, eu, care in general nu pot manca mai mult de 2 mese de zi). In schimb, daca faceam sport la amiaz' sau seara starea de foame nu mai exista... Ciudat, nu?....

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod