Cum sa mananci ca sa nu te ingrasi de Paste

De unde v-a venit aceasta idee?

Atat eu cat si sotul meu am avut probleme foarte mari cu greutatea. La fel ca mii de alte persoane, am tinut diverse cure de slabire si la fel ca multi altii, ne ingrasam din ce in ce mai mult, in ciuda eforturilor reale pe care le faceam. Din pacate, foarte putini dintre cei care nu se confrunta cu astfel de probleme realizeaza ca noi, grasutii, facem in general eforturi foarte mari ca sa pierdem din greutate si sa ne-o mentinem in limite normale. Tendinta generala este de a amenda cu replica: "Mananca si tu mai putin, nu vezi ca nu mai incapi in haine?!".

Din dorinta de a rezolva odata pentru totdeauna aceasta problema am inceput sa studiez intens bibliografia de specialitate. Cunostintele acumulate in timpul facultatii de medicina, din Cluj-Napoca, m-au ajutat sa inteleg mai bine domeniul de care devenisem fascinata, cel al nutritiei. Concluzia la care am ajuns este aceea ca indicii glicemici sau incarcatura glicemica reprezinta instrumente mult mai utile in conceperea unui stil de viata sanatos, decat simpla numarare a caloriilor.

Din acel moment, primul pas a fost sa trec pe o alimentatie bazata pe indici glicemici. Mai lipsea insa un element ca lucrurile sa fie perfecte. Conform acestui stil de viata, fainurile cerealiere, chiar integrale fiind, au un indice glicemic mediu care nu ne permite asocierea lor cu alimente care contin grasimi.
De aceea nu puteam consuma paine integrala la orice masa si nici nu-mi puteam prepara deserturi mai complicate decat budinca cu gelatina. Astfel, am conceput aceste premixuri plecand de la ideea de a tempera cat mai mult efectul pe care il are faina de grau integrala asupra glicemiei. Nu m-am gandit nicio secunda ca voi ajunge sa produc aceste premixuri sau ca le voi lansa pe piata. Singurul meu scop era sa imbunatatesc regimul familiei, mai ales ca nu puteam sa renunt definitiv la ideea de a consuma paine sau prajituri.

Premixurile s-au dovedit a fi foarte eficiente. Din ce in ce multe persoane ma rugau sa le dau si lor din aceasta "faina minune". Pana la urma avantajul principal al acestor preparate este ca iti poti pastra greutatea in limite normale fara sa te infometezi. Poti sa duci o viata normala, lipsita de frustrarile inerente unui regim strict.

La sfatul prietenilor si al celor care au folosit faina inventata de mine,  am hotarat ca e o idee foarte buna sa ies cu aceste premixuri pe piata, pentru putea a oferi si altor persoane posibilitatea de a le folosi. Daca ar fi existat in comert un astfel de produs, nu am fi ajuns astazi in acest punct.

Care sunt cele mai mari greseli culinare pe care le fac romanii?

Din pacate, romanii sunt mari consumatori de paine alba, cartofi si mamaliga. In plus, asociaza la amidonul din aceste preparate grasimi animale - carne grasa de porc, lactate grase.
Efectul este nociv: secretia mare de insulina indusa de amidon va permite stocarea grasimilor consumate la masa respectiva. Mai mult, romanii au inceput sa consume din ce in ce mai multe produse alimentare moderne: bauturi racoritoare, snacksuri, chipsuri si mancare de tip fast-food.

Care sunt principiile de la care trebuie sa pleci atunci cand vrei sa incepi o cura de slabire?

Cel mai important lucru este sa spunem un NU hotarat infometarii, pentru cu aceasta nu reprezinta decat o solutie temporara care se va intoarce impotriva noastra ca un efect de bumerang. O alimentatie echilibrata inseamna un aport corespunzator de alimente de foarte buna calitate.

Trebuie sa ne asiguram ca in meniul nostru zilnic avem:

  • Proteine de buna calitate, atat de origine vegetala, pe care le gasim in soia, fasole, ciuperci, naut, linte, cat si de origine animala, continute de carnea de pui, rata, gasca, peste si vita;
  • Fibre aflate in cereale integrale, legume si fructe proaspete;
  • Acizi grasi esentiali din uleiuri vegetale presate la rece, migdale, nuci, alune, seminte crude de in, canepa, floarea soarelui si dovleac, peste si in special cel gras, care este mai bogat in acizi grasi esentiali;
  • Alimente cu efect mic asupra glicemiei (majoritatea fructelor si legumelor).

Trebuie redus consumul de grasimi saturate din carnea grasa de porc sau vita si din lactate grase.
De altfel, e recomandat ca lactatele sa fie consumate cu masura in timpul unei cure de slabire, indiferent ca vorbim de lactate complete sau degresate. Ideal este ca inaintea unei cure de slabire sa fie facut si un test pentru intolerante alimentare, fiind extrem de util pentru conceperea adecvata a unei diete.

O cura de slabire nu reprezinta o cursa contra cronometru, cat mai multe kilograme pierdute intr-un timp cat mai scurt! Trebuie sa va asigurati ca dieta aleasa "topeste" din masa grasa si nu din masa musculara, iar regimul de viata pe baza de indici glicemici reprezinta cea mai buna alegere in acest sens. Cel mai bun reper pentru evaluarea scaderii de masa grasa il reprezinta pierderea de centimetri la nivelul circumferintei abdominale. Nu uitati ca, in timp ce grasimea ocupa spatiu in organism, ea este foarte usoara, iar musculatura este grea si redusa ca volum. Astfel, trebuie sa evaluam eficacitatea curei de slabire dupa reducerea numarului purtat la haine, si nu dupa kilogramele pierdute pe cantar.

Gras si sanatos, aceasta este o teorie foarte vehiculata la noi. Ce parere aveti?

Este o teorie periculoasa pentru sanatatea noastra. Alaturarea celor doua notiuni reprezinta, de fapt, un nonsens. O persoana sanatoasa are mai degraba o conformatie normala, spre slaba.
La baza epidemiei de boli cardiovasculare si diabet se afla tendinta de ingrasare a populatiei, cauzata de alimentatia moderna nesanatoasa, bogata in zahar, alimente extra-rafinate si grasimi saturate.

Exista foarte multe ceaiuri sau pastile de slabit. Ce parere aveti despre aceste produse?

Eu personal, nu sunt de acord cu pastilele pentru slabit. Si acesta, pentru ca efectul lor asupra organismului este doar temporar, nu definitiv. In plus, numeroasele reactii adverse ale acestor solutii terapeutice pot afecta sanatatea. Rezistenta la insulina sta la baza problemelor cu greutatea si aceasta poate fi corectata foarte simplu si sanatos prin trecerea la o alimentatie bazata pe utilizarea indicilor glicemici sau a incarcaturii glicemice.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ami4love pe 27 Ian 2010, 12:59
    Bună, eu sunt Ami!

    Bună, eu sunt Ami! Vă rugăm să how are you! Sper sa fie bine şi în perfectă condiţie de health.I a trecut prin profilul dvs. şi am citit-o şi a luat intersest în ea, vă rog, dacă nu i mintea va vrea sa-mi scrieti pe acest ID-ul (amihaji33@yahoo.co.uk) Sper să aud de la tine în curând, şi voi fi de aşteptare pentru dumneavoastră de mail pentru ca am ceva foarte important să se să vă spun. O mulţime de dragoste Mis Ami Haji!

    0
    0

  • superslimnew pe 27 Mai 2009, 20:10
    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo ?

    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo ?Nimic mai simplu- Acum este posibil -Descopera secretul chinezesc de slabit : Superslim -cu numai o capsula pe zi dimineata ,dupa micul dejun fara diete sau efort fizic obositor slabiti 5-10 kilograme pe luna !!! Detalii pe : e-mail : super_slimm100@yahoo.com tel :0771.208.512 www.superslimnew.webs.com

    0
    0

  • Carmen pe 28 Apr 2009, 12:38
    consum si sunt multumita 100%

    Folosesc aceasta faina de ceva timp si sunt foarte multumita. Nu am apelat la varianta aceasta de stil de viata pentru ca am avut probleme cu greutatea, ci pentru ca mi se pare mai inteligent sa previi! Chiar si fetitei mele ii fac sandwichuri la gradinita din painea facuta de mine in casa si prajituri cu faina slabesti mancand, tocmai pentru a nu mai consuma porcariile existente in magazine. Sotului meu i-a scazut colesterolul si o recomand tuturor cu cea mai mare incredere! Pentru doamna care intreba ce contine ii raspund sa intre pe www.slabestimancand.ro si gaseste toate datele necesare.

    0
    0

  • maria pe 22 Apr 2009, 22:39
    va dau un sfat

    eu am fost grasa,64 de kg,la 165 cm,dar am slabit fara sa ma infometez.Am mancat de 5 ori pe zi,dar foarte putin.....fara dulciuri,fara prajeli si fara grasimi....NU VA INFOMETATI !!!!! AVETI GRIJA DOAR CE MANCATI...si beti multa apa,fara sucuri din comert,si mergeti in jur de o ora pe zi....slabiti garantat...va pup fetelor,si lasati canapeaua...mergeti...

    0
    0

  • adutza36 pe 15 Apr 2009, 12:13
    Vesnica problema...

    Nu conteaza care sunt sarbatorile " de craciun,de paste",lumea se cam avanta cei drept dar daca stii sa iti gasesti si o preocupare in acest timp nu ai de ce sa iti faci probleme pt kg in plus.De exemplu iarna dute la munte,la schi ,la sanius ,vara iesi la iarba verde cu prietenii si garantat ca indiferent ce bunatati ai manca nu vei pune nici macar 1gram in plus.

    0
    0

  • ella pe 14 Apr 2009, 13:43
    romanii...

    Mie una mi se par ca pentru romaniisarbatorile sunt mai mult un prilej de mancat... cat mai mult cu putiinta. Baga draga in ei de parca ar fi sfarsitul lumii. si se mai mira ca ajung pe la spital...

    0
    0

  • Mariana_XI.2008 pe 14 Apr 2009, 13:16
    Faina speciala "Slabesti mancand"

    Se vorbeste mult in ultima vreme de produsele realizate din faina aceasta miraculoasa. Fie produse de panificatie, fie produse de patiserie. Nu prea sunt la curent si m-ar interesa nu reteta acestui produs, adica concentratia din fiecare componenta ci doar ce cuprinde, in general. Din ce este alcatuit acest amestec ? Ati specificat in articol fibre si proteine vegetale, dar care ? Eu prefer momentan faina integrala, adica realizata dintr-un macinis integral al graului. Dar, preferintele se pot schimba daca socotesc ca noua faina merita. Specific ca sunt foarte interesata de acest subiect.

    0
    0

  • NICO1975 pe 14 Apr 2009, 12:09
    INTREBARE

    UNDE PUTEM GASI PRODUSELE DESPRE CARE A VORBIT DNA DOCTOR?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod