Cum să înmoi zahărul brun întărit și o rețetă aromată

Ai cumpărat zahărul brun tocmai pentru a găti rețete mai sănătoase, dar a ajuns să semene cu o cărămidă? Află cum trebuie să procedezi pentru ca zahărul să fie din nou fin și ușor de folosit.
Zahărul brun este un ingredient esențial pentru a obține un gust aromat nu doar în cazul prăjiturilor, ci și când pregătești diferite sosuri sau dressinguri. De multe ori se întâmplă să se întărească tot pachetul sau numai anumite porțiuni, astfel încât este foarte dificil să măsori gramajul de care ai nevoie. În plus, poți avea probleme și când amesteci ingredientele pentru că va fi mai greu să obții un mix omogen. Dacă atunci când deschizi dulapul descoperi un pachet de zahăr brun foarte tare nu renunța la rețeta la care te-ai gândit, ci folosește soluții practice pentru a readuce zahărul la consistența potrivită, astfel încât timpul petrecut în bucătărie să fie eficient. 

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a avea din nou zahăr moale și fin, la fel ca atunci când l-ai cumpărat:

 
1. La microunde cu un prosop de hârtie umezit

Dacă ai nevoie de zahăr brun moale imediat nu te stresa. Poți folosi cuptorul cu microunde pentru a rezolva problema.
Pune bucata de zahăr tare într-un vas special pentru microunde, acoperă cu un prosop de hârtie umed și ține la cuptor 20 de secunde. Scoate vasul și verifică dacă zahărul este suficient de moale. Dacă încă nu ai obținut textura dorită poți să-l mai lași încă 20 de secunde, dar ai grijă să umezești din nou prosopul de hârtie. Desfă bucățile cu ajutorul unei furculițe pentru a favoriza pătrunderea căldurii în profunzime și reducerea aglomerării de cristale.

 
2. Asociază zahărul brun cu un ingredient umed

Dacă te uiți în cămară cu câteva zile înainte de a pregăti o rețetă și descoperi că zahărul brun s-a întărit poți folosi o altă soluție. Alege o felie de pâine și câteva felii de măr, pune-le deasupra zahărului și păstrează amestecul într-o pungă etanșă.
Aceste ingrediente naturale vor readuce umezeala necesară pentru ca zahărul să nu mai fie atât de tare, dar va fi nevoie de 2-3 zile. Ai răbdare și vei vedea că îl vei putea folosi din nou fără să fie nevoie să cumperi alt pachet de zahăr. Deși durează puțin mai mult avantajul acestei metode este că zahărul va rămâne fin odată ce a preluat hidratarea din pâine și măr. 

 
3. Depozitează zahărul în mod corespunzător

De cele mai multe ori zahărul brun se întărește și pentru că nu este păstrat așa cum trebuie. Dacă ia contact cu aerul este mult mai probabil să se întărească și să fie greu de folosit ca ingredient în rețetele tale. După ce ai cumpărat zahărul păstrează-l într-un recipient etanș cât mai mic, astfel încât să fie foarte puțin spațiu între capac și zahăr.
Dacă nu ai o cutie suficient de mică poți pune zahărul într-o pungă, scoate aerul, leagă strâns, apoi pune-o într-o cutie.

 
4. Folosește vasele de teracotă

Vasele din lut roșiatic pot fi utile și atunci când ai probleme cu zahărul brun întărit. Scufundă vasul de teracotă în apă caldă timp de 20-30 de minute, apoi tamponează cu un prosop de bucătărie și pune zahărul brun într-o pungă, în interiorul vasului. De asemenea, poți păstra zahărul într-un vas de acest tip chiar de când l-ai cumpărat pentru a preveni cristalizarea și întărirea timp de 3 până la 6 luni.
 
Odată ce știi cum să obții zahăr brun fin poți încerca și o variantă originală de bacon. Nu ai nevoie decât de 2 ingrediente pentru a obține o gustare deosebită, cu o aromă dulce-sărată.

 
Bacon caramelizat 

Ingrediente:
 
- 200g de bacon, tăiat felii subțiri;
- 80g de zahăr brun.
 
Cum se prepară:
 
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi aranjează feliile de bacon într-un strat uniform. Presară zahăr brun, apoi lasă 20 de minute la foc mediu.
După ce se răcesc 5 minute poți servi feliile de bacon cu iaurt grecesc sau cu o salată de crudități.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod