Cum să încălzești pastele pentru a le păstra gustul bun

Te-ai săturat de pastele lipite, arse, moi sau cu textură ca de gumă când le încălzești a doua oară? Aplică și tu soluțiile care te vor ajuta să savurezi paste la fel de apetisante și după ce le reîncălzești.
Ți-ai luat furculița, ai pregătit deja un pahar de vin și plănuiești să te relaxezi astăzi pentru că oricum ai gătit mai multe paste aseară? Precis îți amintești ce textură plăcută au avut pastele și cât de bine s-au combinat cu sosul, iar acum încerci să obții un gust similar. Singura problemă este că totul este compromis când le reîncălzești... Dacă acest scenariu se repetă tot mai des este cazul să-ți schimbi strategia pentru a te putea bucura de gustul bun chiar dacă au trecut mai mult de 24 de ore de când ai gătit pastele.

 
Iată cum trebuie să încălzești pastele pentru a nu elimina gustul bun și a evita să se înmoaie sau să se rupă:

 
1. Pune-le în apă clocotită

Începe prin a fierbe o oală mare de apă cu sare. După ce a dat în clocot pune spaghetele sau tăiețeii rămași în apa fierbinte.
Lasă pastele să se încălzească 30 de secunde, iar după aceea scoate-le din apă folosind o strecurătoare din inox. În continuare amestecă pastele cu sosul care ți-a rămas și servește cu un topping din parmezan ras, pătrunjel sau busuioc.

 
2. Rumenește-le la cuptor

Dacă nu ai mult timp la dispoziție sau te simți foarte obosit este foarte simplu și să pui pastele la cuptor. Nu vei avea nevoie nici de apă fierbinte, nici de strecurătoare. Pune pastele într-un vas special pentru cuptor, adaugă puțin sos din ce ți-a rămas, apoi acoperă etanș cu folie din aluminiu. Lasă la foc mediu aproximativ 20 de minute, până când pastele se pătrund bine.

 
3. Încălzește-le la aragaz

Este o metodă foarte rapidă, care favorizează preluarea aromelor din sos și ameliorarea texturii pastelor fără eforturi suplimentare. Încălzește o oală la foc mic, pune apoi 2 linguri de ulei de măsline extravirgin.
Continuă cu pastele care ți-au rămas, pune 2-3 căței de usturoi tocați mărunt și lasă pe foc 4-5 minute.

 
4. La microunde, cu apă

Dacă ai de gând să iei pastele rămase la serviciu sau la școală cuptorul cu microunde ar putea fi o opțiune mai potrivită pentru a le reîncălzi. Pune pastele într-un borcan sau într-un bol care pot fi utilizate la microunde, dar nu te grăbi să apeși pe buton. Pune puțină apă, încălzește pastele timp de un minut, amestecă, apoi continuă cu intervale de un minut până când se încălzesc uniform. După ce sunt gata închide ermetic recipientul și agită puțin pastele pentru a te asigura că nu s-au lipit între ele.
 
Nu ai de ce să renunți la pofta de paste doar pentru că nu le poți găti în fiecare zi.
Aceste metode te ajută să poți savura același gust senzațional chiar dacă folosești doar ce ți-a rămas și vrei să ai mai mult timp pentru tine. Vei reduce timpul petrecut în bucătărie, dar nu vei pierde savoarea clasică pe care o regăsești de fiecare dată când te răsfeți cu o porție de paste cu sos. Aceste soluții nu vor crește foarte mult nici totalul de calorii, așa că le poți încerca fără griji data viitoare când te întorci acasă după o zi aglomerată la serviciu sau când vrei să ai o seară relaxantă, fără să fii nevoit să gătești.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod