Cum să găteşti urzicile? 20 de idei ca să le găteşti în mai multe feluri

de Ioana Maroşan, 5 Aprilie

Urzicile sunt extrem de sănătoase, sunt ieftine şi pot să fie incluse într-o mulţime de reţete. Descoperă cum se mănâncă urzicile! O să ţi se facă poftă de ele!
Chiar dacă la o primă vedere urzicile nu îţi fac o poftă nebună, trebuie să ştii că noi le folosim în foarte puţine preparate şi că ele sunt foarte versatile. Ca să nu te plictiseşti de aceleaşi reţete şi să transformi puţin mâncărurile cu urzici trebuie să înveţi câteva combinaţii geniale.


De ce să mănânci urzici?


Toate verdeţurile aduc o mulţime de beneficii pentru sănătate. Ele împiedică apariţia inflamaţiilor în corp, ajută la purificarea sângelui datorită conţinutului ridicat de clorofilă, protejează ochii pentru că au multă luteină, au grijă de sănătatea colonului, protejează inima de boli pentru că furnizează folaţi, au grijă de oasele tale pentru că au mult calciu şi împiedică apariţia bolilor cerebrale grave pentru că aduc vitamine din complexul B.

Sunt bogate în vitaminele C, A, K, B2, magneziu, calciu, fier, acid folic şi clorofilă. Iată câteva dintre aceste beneficii ca să ai motive pentru a le introduce în alimentaţia ta în acest sezon:
  • reglează fluiditatea sângelui, întrucât conţine atât substanţe cu efect anticoagulant, cât şi cu efect coagulant;
  • combate diareea;
  • se recomandă în stomatite - stări inflamatorii ale mucoasei cavităţii bucale, manifestate sub forma unor leziuni ale mucoasei, dureroase, ce împiedică masticaţia şi deglutiţia;
  • sunt un bun diuretic;
  • pot uşura procesul de urinare la bărbaţi, mai ales dacă prostata este inflamată;
  • au acţiune favorabilă în gută;
  • sunt recomandate celor ce suferă de orice fel de alergie, sub formă de ceai care trebuie băut pe o perioadă mai îndelungată;
  • ceaiul de urzici combate mătreaţă.

Se pot folosi sub formă de ceai, tinctură, în mâncăruri, smoothie-uri, sucuri şi salate.


Cum se mănâncă urzicile?


Poate te-ai obişnuit numai mâncărica sau ciorba de urzici, faţă de care nu prezinţi un mare interes.
Dar ce ai spune dacă ai afla că urzicile se pot prepara în mult mai multe feluri, astfel încât să devină apetisante şi gustoase. Iată câteva idei ca să găteşti urzicile şi altfel faţă de cum ai fost obişnuită:

  • supă de conopidă cu urzici
  • ravioli de casă cu urzici
  • paste de casă în care să foloseşti şi urzici
  • toast la cuptor cu brânză mucegăită şi urzici
  • plăcintă cu urzici şi brânză
  • gnocchi cu urzici
  • paste cu urzici şi parmezan
  • pesto de urzici
  • brioşe cu urzici şi lămâie
  • ouă umplute cu pastă de urzici
  • chifle cu urzici
  • supă-cremă de urzici
  • pizza cu urzici, sos de usturoi şi parmezan
  • omletă cu urzici
  • quiche (tartă sărată) cu urzici şi ouă
  • supă cu praz, urzici şi pui
  • cremă pentru brioşe.

Urmăreşte şi galeria cu reţete care au la bază urzicile pentru a descoperi singură mai multe combinaţii care te pot inspira să foloseşti aceste verdeţuri în bucătăria ta!

Foto: pinterest.com

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;