Cum să găteşti legumele ca să fie delicioase? Timpul de gătire e cel mai important


Ştii cât timp e bine să fierbi broccoli ca să rămână crocant? Descoperă cât timp să laşi legumele la gătit astfel încât să rămână delicioase!
Poate ţi s-a întâmplat deja să faci la abur broccoli sau conopidă care s-au transformat total şi au avut un gust oribil! Asta pentru că nu ai respectat timpul necesar pentru gătirea lor. Descoperă cum să găteşti legumele ca să fie delicioase şi respectă timpul de gătire!

Broccoli

La abur: 5-10 minute
La tigaie: 5-7 minute
La cuptor: 25 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 4-8 minute

Conopida

La abur: 30 de minute
La tigaie: 15-20 de minute cu prefierbere 7 minute
La cuptor: 20 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 10-15 minute

Varza de Bruxelles

La abur: 7-10 minute
La tigaie: dacă e feliată are nevoie de 2-3 minute
La cuptor: 30-35 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (dacă e proaspătă) şi 10-12 minute (dacă e congelată)

Sparanghel

La abur: 8-12 minute
La tigaie: 5-8 minute la foc mediu
La cuptor: 15-20 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 7-10 minute

Morcovi

La abur: 10-13 minute (rondele)
La tigaie: 4-6 minute (rondele sau beţe)
La cuptor: 40-45 la 180 de grade Celsius
În apă: 8-10 minute (rondele) şi 20-30 de minute (întregi)

Fasolea boabe

La abur: 2,5-3 ore, înmuiată în prealabil 24 de ore
În apă: 5-6 ore (fără înmuiere) şi 40-80 de minute (înmuiată în prealabil 24 de ore)

Vinete

La abur: 20-30 minute (rondele)
La tigaie: 10 minute (cubuleţe)
La cuptor: 30-40 de minute la 200 de grade Celsius (întreagă)

Dovlecei

La abur: 20-25 minute (cuburi)
La tigaie: 5-7 minute pe fiecare parte (rondele)
La cuptor: 20 minute la 200 de grade Celsius


Cartofi dulci

La abur: 20-30 minute (cuburi, rondele)
La tigaie: 20-25 minute la foc mediu, eventual cu puţină apă la final
La cuptor: 30 de minute
În apă: 15-25 de minute

Ardei

La abur: 2-4 minute
La tigaie: 10 minute la foc mic
La cuptor: 15 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 3 minute

Fasole verde

La abur: 15-25 minute
La tigaie: 10 minute (proaspătă) şi 15 minute (congelată)
La cuptor: 30-40 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (proaspătă) şi 10-12 minute (congelată).

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;