Cum sa fii in forma pana la 100 de ani?

Incredibil, dar adevarat! Sunt oameni care ating usor varsta de 100 de ani, japonezii de exemplu. Cum reusesc? Citeste articolul de mai jos si vei intelege!
Sapte portii de legume si sapte de cereale integrale, patru de peste, una de carne si doua de produse lactate. Acesta este meniul ideal pe care trebuie sa il urmezi saptamana de saptamana pentru a avea o greutate normala si o viata mai lunga. Expertii au stabilit ca aceasta formula a longevitatii o respecta populatiile care au cel mai mare numar de centenari de pe planeta: locuitorii din satul Silanus – Sardinia, comunitatea religioasa adventista din Loma Linda – California si japonezii din insula Okinawa – Japonia.
 
Stresul, lipsa miscarii, consumul de tutun si de alcool in exces sunt principalii factori care contribuie, lent, dar sigur la slabirea si imbatranirea organismului, de aceea ei trebuie inlaturati.
Sardinienii, de exemplu, spun ca secretul longevitatii sta in consumarea unui pahar de vin zilnic, iar yoghinii considera ca meditatia este ingredientul ideal (stiinta a demonstrat ca meditatia zilnica sporeste sansele pentru o viata mai lunga).
 

Meniul centenarilor
 
Toate mesele sunt importante, chiar si gustarile dintre mese. Adevaratul secret consta in combinarea alimentelor. Asocierea cerealelor cu legumele, de exemplu, poate constitui un fel de mancare cu valoarea nutrivita a biftecului, dar spre deosebire de acesta nu contine grasimile saturate care se gasesc in carne si care ingreuneaza circulatia.


Aceste alimente sunt bogate in substante antioxidante, care imbunatatesc imunitatea organismului si il protejeaza impotriva imbatranirii. Dietologii sunt de parere ca pastele si painea integrala contin vitamine din grupul B, potasiu, magneziu si siliciu, substante care de asemenea, intaresc organismul. Algele sunt un alt aliment sanatos care nu lipsesc din meniul centenarilor.
 
Sapte zile de sanatate ale acestora arata astfel: micul dejun contine un ceai verde, fructe si iaurt probiotic; pana la ora pranzului mai consuma fructe: mandarine, portocale, ananas, kiwi etc. Ideal ar fi sa te obisnuiesti si tu sa consumi la pranz cereale si legume, iar la cina peste sau branza, precum si:
 
  • carne doar o data pe saptamana: poti manca circa 120 g de carne slaba de porc;
  • peste – de patru ori pe saptamana: alege intre somon, ton, sardine;
  • produse lactate de doua ori pe saptamana: alege intre branza dulce, cascaval sau telemea, dar nu exagera;
  • cereale – consuma zilnic cereale integrale combinate cu suc de rosii sau cu supe de legume, alege intre orez, orz si mei;
  • poti manca doua felii de paine integrala la fiecare masa;
  • fructele si legumele sunt alimentele pe care le poti consuma in cantitati cat mai mari si la orice ora din zi.


Cei mai buni prieteni ai femeilor
 
Cercetatorii care se ocupa de studiul tumorilor au descoperit ca acest meniu al centenarilor previne cancerul la san.
Consumul mare de cereale integrale, legume si fructe si reducerea grasimilor animale reduce concentratia hormonului responsabil de producerea celulelor maligne.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tudorita gheorghe pe 27 Ian 2007, 07:50
    ramane sa si putem

    Trebuie sa ai o vointa de fier sa poti renunta la fast food-uri,carne,tutun,alcool,...Dar daca vrei ...poti.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod