Cum să faci cea mai sănătoasă cafea

Ca să beneficiezi de efectele ei, trebuie să prepari cafeaua într-un anumit fel. Care este cea mai sănătoasă cafea și cum să o prepari acasă!
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi în întreaga lume. Având atât de multe sortimente de la espresso la cappuccino și flat white poate că îți este destul de greu să faci cea mai bună alegere. Cu siguranță te-ai obișnuit deja că ea trebuie să fie într-un anumit fel, astfel încât să-ți încânte toate simțurile și să îți dea energie din bună dimineață. Însă, poate ceea ce ai băut tu până acum nu este și cea mai sănătoasă variantă! Dacă vrei să știi ce schimbări trebuie să faci ca să obții cea mai sănătoasă cafea, iată câteva sfaturi utile de care trebuie să ții cont:

Câte cafele poți să bei pe zi?

Este de preferat să consumi o singură cafea de calitate, de preferat până la ora prânzului. Astfel vei beneficia de efectele ei revigorante și nu va avea niciun efect advers asupra corpului.


Care este cea mai sănătoasă cafea?

Din atât de multe variante de cafele pe care le regăsim peste tot, cea mai sănătoasă rămâne o cafea lungă și neagră. 


Care este cel mai potrivit lapte pentru cafea?

În cazul în care nu poți să bei cafeaua neagră și fără zahăr poți săi adaugi puțin lapte, dar niciodată laptele de vacă. Potrivit specialiștilor, cafeaua și laptele de vacă sunt ambele foarte acide pentru organism, astfel că este mai potrivit să adaugi puțin lapte vegetal.
Cele mai potrivite ar fi laptele de cocos, migdale sau cel din nuci macadamia, deoarece sunt cremoase și se îmbină perfect cu aroma cafelei. 


Care este cel mai bun îndulcitor pentru cafea?

Stevia sau xylitolul rămân cele mai potrivite atunci când preferi să îndulcești puțin cafeaua. Ambele sunt sărace în calorii și completează foarte bine aroma cafelei.


Când trebuie să bei cafeaua?

Niciodată nu este bine să bei cafeaua imediat ce te-ai trezit și pe stomacul gol, deoarece poate să irite stomacul și să-ți afecteze sistemul nervos. De asemenea, nu este indicat să consumi cafea după orele 15:00. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod