Un avocado taiat in jumtatate

Cum păstrezi un avocado proaspăt pentru mai mult timp






În cazul în care ai folosit un sfert din avocado sau o jumătate este foarte important să ai grijă cum îl păstrezi la frigider pentru a împiedica oxidarea lui. Există mai multe metode ca să previi acest lucru:

1. Avocado plus ceapă
Păstrează întotdeauna sâmburele din jumătatea de avocado rămasă, deoarece şi acesta îi protejează miezul de oxidare. În plus, înainte de a-l pune într-o caserolă închisă ermetic pune câteva bucăţi de ceapă. Acestea au rolul de a împiedica înnegrirea miezului.

2.

Avocado plus zeamă de lămâie
Stropeşte miezul cu zeamă de lămâie şi păstrează sâmburele până la următoarea folosire. Păstrează-l la frigider,  într-o caserolă închisă ermetic. Zeama de lămâie va împiedica oxidarea fructului.

3. Avocado învelit în folie alimentară
Păstrează întotdeauna jumătatea cu sâmburele în cazul în care nu consumi tot fructul! Această jumătate se înveleşte în folie alimentară şi se păstrează la frigider. Este mai puţin eficientă decât celelalte două metode indicate mai sus.

De ce să mănânci avocado?


Avocado conţine o cantitate însemnată de grăsimi mononesaturate, adică acele grăsimi sănătoase care sunt importante pentru sănătatea noastră. Aceste grăsimi, alături de o mulţime de alţi nutrienţi esenţiali care se regăsesc în avocado (fibre, proteine, vitaminele E, B6, C, K, magneziu, potasiu, acid folic şi luteină), nu numai că sunt utile atunci când ţi-ai propus să slăbeşti, dar sunt recunoscute şi pentru faptul că:

  • protejează inima şi creierul de boli grave;
  • scad colesterolul “rău”;
  • inhibă dezvoltarea celulelor canceroase;
  • reglează tensiunea arterială;
  • protejează sănătatea dinţilor;
  • scad nivelul trigliceridelor;
  • protejează ficatul;
  • protejează prostata;
  • ajută la menţinerea unui nivel optim al glicemiei;
  • hidratează tenul şi previn apariţia ridurilor.


Potrivit Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Inimii, consumul regulat de avocado (de cel puţin trei ori pe săptămână) are un efect benefic asupra metabolismului, stimulând arderea grăsimilor din zona abdominală.

Un studiu publicat în Nutrition Journal scoate la iveală faptul că persoanele care au consumat o jumătate de avocado la masa de prânz au constatat că senzaţia de saţietate este una de lungă durată şi nu au mai fost tentaţi să consume alte alimente în următoarele patru ore după ce au luat masa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod