Cum îți dai seama dacă ar trebui să îți detoxifiezi corpul

Oamenii acceptă adesea că viața și înaintarea în vârstă îi fac să nu se simtă bine mereu. Dar nu ar trebui.
Multe dintre simptomele pe care le simți zilnic ar putea fi eliminate odată cu detoxifierea organelor, în special a ficatului și intestinului. Detoxifierea nu este doar pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea digestiei. Există mai multe modalități prin care corpul nostru cere ajutorul. Iată cum îți dai seama dacă ar trebui să îți detoxifiezi organismul!

Ești mereu obosită? Poate că ar trebui să îți detoxifiezi corpul


Ai observat vreodată că ai eczeme inexplicabile, dureri de cap, sindrom premenstrual exagerat sau dureri? Aceste probleme și altele sunt influențate de dezechilibrele intestinale, care pot afecta întregul organism. Problemele microbiomului nu ar trebui să fie nicodată ignorate. Iată care sunt semnele care apar atunci când ar trebui să îți detoxifiezi corpul!

1. Nu poți adormi sau dormi prea mult


Multe dintre lucrurile pe care le bem sau mâncăm conțin inhibitori de somn. Băuturile cum ar fi alcoolul și cofeina și alimentele la care ai putea avea o sensibilitate pot întrerupe ciclul somnului.
Dacă apelezi la o dietă de detoxifiere, poți descoperi aceste sensibilități și le poți aborda altfel.

2. Nu te poți concentra și ai mereu o ceață mentală


Alergiile alimentare pot avea simptome ciudate. Ceața mentală poate fi cauzată de o sensibilitate alimentară la gluten sau la alte alimente, de un consum ridicat de alcool, cofeină și alimente ce conțin carbohidrați rafinați.

3. Ai respirație urât mirositoare


Respirația care miroase urât este un simptom comun al unui dezechilibru între bacteriile bune și cele rele din intestin, precum candida sau drojdia. Trebuie să afli ce se întâmplă în intestine pentru a începe să tratezi problema.

4. Ai pielea uscată, acnee și cearcăne


Ești ceea ce mănânci și ceea ce absoarbe corpul tău, astfel încât o dietă plină cu alimente procesate, lapte, zahăr ce declanșează adesea acneea, alimente la care ești sensibilă poate face pielea să își piardă strălucirea.

5. Ai dureri pe care nu le poți explica


Dieta ta poate provoca inflamația în corp, care poate fi percepută de corp ca o durere articulară. Eliminarea alimentelor inflamatorii cum ar fi făina și zahărul rafinat, creșterea aportului de grăsimi sănătoase, proteine și legume pot contribui la inversarea durerii.

6. Ai o congestie nazală cronică


În timp ce unele alimente par a fi în mod evident corelate cu congestia nazală (laptele), alte alimente inflamatorii pot face același lucru. Eliminarea alimentelor inflamatorii cunoscute în timpul detoxifierii te poate ajuta să găsești declanșatoarele.

7. Te simți foarte atașată de anumite alimente cum ar fi cafeaua, vinul, brânza sau ciocolata


Eliminarea alimentelor la care pare că nu poți renunța niciodată pentru o anumită perioadă de timp, în timp ce îți hrănești corpul cu alimente bune, te poate ajuta să rupi acest ciclu al dependenței.

8. Iei orice răceală care apare


Având în vedere că aproximativ 70% din sistemul imunitar se regăsește în intestin, asigură-te că este mereu în formă. În acest fel, vei reuși să reduci numărul de răceli și infecții.

9. Te enervezi repede și ești obosită tot timpul


Nervii tăi și lipsa de energie ar putea avea legătură cu alimentele pe care le consumi și chiar cu orele la care mănânci. Dacă îți umpli corpul cu alimente procesate și rafinate pe tot parcursul zilei, atunci poate că prietenii și familia ar trebui să se aștepte la un temperament al tău mai puțin plăcut.

10. Sindromul premenstrual te scoate din funcțiune


Alimentele obișnuite cum ar fi zahărul, făina rafinată și alimentele procesate pot exacerba simptomele sindromului premenstrual. Dacă sistemele de eliminare și detoxifiere nu pot face față, și producția de hormoni a corpului tău va avea de suferit.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod