Cum îți dai seama că mănânci prea multă sare?

Sarea este un condiment care nu prea lipsește din bucătăria nimănui. Pe lângă gustul pe care îl dă mâncării, oamenii au nevoie de o cantitate mică de sodiu în dieta lor pentru a rămâne sănătoși.
Cu toate acestea, se poate întâmpla să mănânci prea multă sare. Potrivit unora dintre experți, adulții sănătoși ar trebui să consume cel mult 2,3 grame de sare pe zi, persoanele cu tensiunea arterială crescută ar trebui să limiteze consumul de sodiu la 1,5 grame pe zi, pe când oamenii care suferă de afecțiuni și boli mai grave ar trebui să se consulte cu medicul înainte de a lua o decizie pe cont propriu. Dacă mănânci prea multă sare, organismul tău îți trimite niște semnale.
Iată care sunt acestea!

4 semne că mănânci prea multă sare


1. Ești deshidratată


Consumul ridicat de sare poate duce la deshidratarea organismului. Dacă mănânci o masă prea sărată înainte de culcare, te vei trezi însetată și cu o posibilă durere de cap sau de stomac. Alcoolul, carnea procesată, brânza sărată și măslinele te pot face să depășești limita normală de sodiu pe zi. 

2. Ești balonată


Ai observat vreodată că inelele ți se potrivesc perfect în unele zile, iar în altele parcă nu vor nicicum să iasă de pe degete? Dacă da, șansele sunt ca acesta să fie unul dintre efectele aportului ridicat de sare pe care i-l aduci organismului tău. Sarea în exces îți poate da senzația de balonare.
Iar degetele mai umflate decât de obicei sunt cauzate de retenția de apă. De asemenea, această cantitate ridicată de sare dezechilibrează nivelul lichidului din organism, ducând la apariția edemului. 

3. Ți s-au modificat papilele gustative


Ți s-a întâmplat vreodată să pui doar tu extra sare pe preparate la masă? Celelalte persoane de la masă par a fi mulțumite de gustul mâncării? Este probabil ca dieta bogată în sare să-ți fi modificat modul în care simți gustul alimentelor. Papilele noastre gustative se pot obișnui cu o dietă bogată în sare, dar pot fi ajustate și la un regim alimentar sărac în sare. 

4. Stomacul tău este iritat


Există o serie de cauze care poate provoca o durere de stomac - dacă ai mâncat prea mult, dacă ai o afecțiune stomacală etc. În unele cazuri, consumul ridicat de sare ar putea fi, de asemenea, un factor declanșator.
Dietele bogate în sare pot provoca probleme la nivelul stomacului, unele dintre acestea fiind destul de severe. De exemplu, sarea poate afecta flora stomacului, crescând riscul apariției gastritei sau ulcerului gastric. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod