Cum înmoi untul rece rapid (fără microunde)

Te-ai săturat de untul tare, greu de întins pe pâine, de la micul dejun? Află cum înmoi untul rece pentru a savura mese delicioase, fără timp pierdut cu încălzirea untului la microunde.
De multe ori te așezi la masă, vrei să întinzi puțin unt pe o felie de pâine proaspătă și deodată îți aduci aminte că untul este foarte tare și nu ai cum să-l întinzi fără să te chinui? În plus, copiii își pot pierde răbdarea și vor renunța la unt, chiar dacă le plac foarte mult sandvișurile. Ei bine, nu este nevoie să ții mereu cont că trebuie să ai untul moale înainte de a mânca pentru că programul aglomerat poate nu îți permite să iei măsuri cu 30 de minute sau o oră înainte. Dacă îți dorești să obții unt moale cu siguranță ai încercat să folosești cuptorul cu microunde, însă nu este cea mai bună opțiune deoarece se poate topi și vei irosi tot pachetul de unt. Nici aragazul cald nu este o metodă recomandată pentru că untul se va înmuia numai pe anumite porțiuni sau se va topi parțial.

 
Iată cum înmoi untul rece fără să-l topești:

 
1. Taie untul cubulețe

Atunci când observi că se apropie ora mesei și ai uitat de unt, scoate pachetul din frigider și taie-l cubulețe. Pune-le pe un platou întins, într-un singur strat, și lasă-le deoparte până încep să se înmoaie datorită contactului cu temperatura camerei.
Dacă îl tai vei reuși să înmoi untul mult mai repede pentru că ia contact rapid cu temperatura mai caldă din bucătărie. În schimb, dacă lași bucata întreagă, este posibil să rămână în continuare tare în profunzime. Prin expunerea untului produsul va prelua căldura din mediul ambiant și va deveni numai bun pentru a fi întins pe pâine. Nu vei irosi mult unt prin tăiere pentru că numai bucăți foarte mici vor rămâne lipite de cuțit.

 
2. Rade untul

Această metodă funcționează după un principiu similar cu tăierea cubulețelor, dar, în acest caz, răzuirea crează o suprafață mult mai uniformă. În plus, în timp ce razi untul vei avea contact cu produsul, iar căldura va fi preluată mai repede și untul se va înmuia rapid. Nu este recomandat să folosești un robot de bucătărie pentru a rade untul, cu excepția cazului în care vrei să-l recongelezi după aceea pentru a-l folosi la un aluat de plăcintă sau biscuiți.
În momentul în care untul este răzuit cu ajutorul aparatului se va înmuia mult prea repede. Nu se va topi, însă îți va fi foarte greu să-l utilizezi după aceea. Este indicat să folosești o răzătoare clasică pentru cel mai bun rezultat.
Atunci când te gândești cum să înmoi untul rece, alege o răzătoare din metal și ține untul la fel cum ai proceda cu o bucată de brânză, dar încearcă să te miști rapid pentru că se va înmuia la contactul cu mâinile tale. Avantajul acestei metode, față de cubulețe, este că untul devine moale mult mai repede. Nu mai trebuie să-l lași pe platou la temperatura camerei, ci îl poți servi imediat ce ai terminat de ras. Dacă ți se pare că nu este suficient de moale, lasă-l 2 minute și cu siguranță va putea fi întins pe pâine fără probleme.
Dezavantajul metodei este că ai putea să irosești mai mult unt, care se va lipi de răzătoare sau de mâinile tale.
Cu toate acestea, este o metdodă eficientă și pierderea nu va fi mai mult de 10% din produs.

 
3. Încălzește ușor untul

Dacă vrei să ai în continuare bucata de unt întreagă și îți place să te servești direct, poți folosi o altă metodă pentru a obține unt moale fără să te stresezi. Vei putea lua direct bucata pe care ți-o dorești pentru a o pune pe friptură ori peste piure. Uită de aragaz sau cuptorul cu micounde care pot topi produsul și te vor indispune. Mai bine taie untul într-o bucată care încape sub un pahar din sticlă și pune-l pe o farfurie. Umple paharul cu apă caldă și lasă-l câteva minute, până când simți că sticla a devenit caldă. După aceea șterge-l cu un prosop de bucătărie din hârtie și acoperă untul cu el. Lasă 2 minute, apoi poți să-l servești la masă. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod