Cum înmoi untul rece rapid (fără microunde)

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
Te-ai săturat de untul tare, greu de întins pe pâine, de la micul dejun? Află cum înmoi untul rece pentru a savura mese delicioase, fără timp pierdut cu încălzirea untului la microunde.
De multe ori te așezi la masă, vrei să întinzi puțin unt pe o felie de pâine proaspătă și deodată îți aduci aminte că untul este foarte tare și nu ai cum să-l întinzi fără să te chinui? În plus, copiii își pot pierde răbdarea și vor renunța la unt, chiar dacă le plac foarte mult sandvișurile. Ei bine, nu este nevoie să ții mereu cont că trebuie să ai untul moale înainte de a mânca pentru că programul aglomerat poate nu îți permite să iei măsuri cu 30 de minute sau o oră înainte. Dacă îți dorești să obții unt moale cu siguranță ai încercat să folosești cuptorul cu microunde, însă nu este cea mai bună opțiune deoarece se poate topi și vei irosi tot pachetul de unt. Nici aragazul cald nu este o metodă recomandată pentru că untul se va înmuia numai pe anumite porțiuni sau se va topi parțial.

 
Iată cum înmoi untul rece fără să-l topești:

 
1. Taie untul cubulețe

Atunci când observi că se apropie ora mesei și ai uitat de unt, scoate pachetul din frigider și taie-l cubulețe. Pune-le pe un platou întins, într-un singur strat, și lasă-le deoparte până încep să se înmoaie datorită contactului cu temperatura camerei.
Dacă îl tai vei reuși să înmoi untul mult mai repede pentru că ia contact rapid cu temperatura mai caldă din bucătărie. În schimb, dacă lași bucata întreagă, este posibil să rămână în continuare tare în profunzime. Prin expunerea untului produsul va prelua căldura din mediul ambiant și va deveni numai bun pentru a fi întins pe pâine. Nu vei irosi mult unt prin tăiere pentru că numai bucăți foarte mici vor rămâne lipite de cuțit.

 
2. Rade untul

Această metodă funcționează după un principiu similar cu tăierea cubulețelor, dar, în acest caz, răzuirea crează o suprafață mult mai uniformă. În plus, în timp ce razi untul vei avea contact cu produsul, iar căldura va fi preluată mai repede și untul se va înmuia rapid.
Nu este recomandat să folosești un robot de bucătărie pentru a rade untul, cu excepția cazului în care vrei să-l recongelezi după aceea pentru a-l folosi la un aluat de plăcintă sau biscuiți. În momentul în care untul este răzuit cu ajutorul aparatului se va înmuia mult prea repede. Nu se va topi, însă îți va fi foarte greu să-l utilizezi după aceea. Este indicat să folosești o răzătoare clasică pentru cel mai bun rezultat.
Atunci când te gândești cum să înmoi untul rece, alege o răzătoare din metal și ține untul la fel cum ai proceda cu o bucată de brânză, dar încearcă să te miști rapid pentru că se va înmuia la contactul cu mâinile tale.
Avantajul acestei metode, față de cubulețe, este că untul devine moale mult mai repede. Nu mai trebuie să-l lași pe platou la temperatura camerei, ci îl poți servi imediat ce ai terminat de ras. Dacă ți se pare că nu este suficient de moale, lasă-l 2 minute și cu siguranță va putea fi întins pe pâine fără probleme.
Dezavantajul metodei este că ai putea să irosești mai mult unt, care se va lipi de răzătoare sau de mâinile tale. Cu toate acestea, este o metdodă eficientă și pierderea nu va fi mai mult de 10% din produs.

 
3. Încălzește ușor untul

Dacă vrei să ai în continuare bucata de unt întreagă și îți place să te servești direct, poți folosi o altă metodă pentru a obține unt moale fără să te stresezi. Vei putea lua direct bucata pe care ți-o dorești pentru a o pune pe friptură ori peste piure.
Uită de aragaz sau cuptorul cu micounde care pot topi produsul și te vor indispune. Mai bine taie untul într-o bucată care încape sub un pahar din sticlă și pune-l pe o farfurie. Umple paharul cu apă caldă și lasă-l câteva minute, până când simți că sticla a devenit caldă. După aceea șterge-l cu un prosop de bucătărie din hârtie și acoperă untul cu el. Lasă 2 minute, apoi poți să-l servești la masă. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată